Must-see net buiten Valencia, stad Peniscola

Deze historische stad net buiten Valencia is een must-see. Game of Thrones heeft wereldwijd een groot scala aan fans. Ben jij ook fan? Dan ligt er wat leuks voor jou in het verschiet. Op ongeveer 1,5 uur rijden van Valencia kun je het stadje Peniscola bezoeken waar een groot gedeelte van Game of Thrones seizoen 6 is opgenomen. De makers van Game of Thrones toverde het stadje om naar de in de serie genoemde stad Meereen.

 

Peniscola staat bekend als de stad die in de zee ligt, dit omdat er alleen maar een smal stuk land zich met het vaste land verbindt. Het kasteel dat er staat kunt u ook van binnenuit bekijken tegen een klein bedrag. Waarschuwing: als je de rondleiding in de maanden juli en augustus gaat doen, weet dan wel dat het ontzettend warm in het kasteel zal zijn. Als u er niet voor kiest om naar binnen te gaan, kunt u prima rondom het kasteel een rondje lopen en van het prachtige uitzicht op zee genieten.

 

 

De stad heeft meer dan 200 restaurants, een strand, mooie uitzichten en leuke straatjes te bieden. Nadat je een wandeling langs het kasteel hebt gemaakt, kun je prima op een terrasje even afkoelen met een drankje. Ook leuk! Je kunt verschillende trappen bewandelen die ook in de serie Game of Thrones te zien zijn.