Familie-uitstapjes in Valencia

familie kinderen valencia

Valencia is erg kindvriendelijk, er zijn dan ook meer dan genoeg familie-uitstapjes te doen. Heb je zin om liever te ontspannen? Ga dan naar het park! Heb je liever een actief uitstapje? Ga dan naar een van de vele musea. Hieronder de beste uitstapjes voor met het gezin in Valencia.

 

Torre de Miguelete

 Opzoek naar een uitdaging? Beklim dan de 207 treden  van de Torre de Miguelete. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht over de oude stad. In de verte is het moderne Museo de Artes y Ciencias en de zee te zien. Je kunt de toren beklimmen van 10:00 tot 19:30. Wees wel gewaarschuwd, de trap wordt gebruikt voor zowel mensen die naar boven gaan als mensen die naar beneden gaan. De treden zullen soms dus erg smal zijn.

 

 Oude stadsruïnes L’Almoina

 Je kunt op dit plein de resten zien van het oude Valencia. Er is een gedeelte afgedekt met glazen platen, hierover ligt een plas water. Je kunt dus prima een stukje geschiedenis bekijken zonder dat je een archeologisch museum in moet gaan. Leuk voor kinderen is het water/glas effect! Je vindt dit op de Placa de Dècim Juni Brut.

 

Bus Turistic

 De een vindt het wel leuk, de ander wat minder. Maar voor kinderen is het een echte aanrader. Een dubbeldekker die de hele dag door Valencia rijdt, je kunt op en afstappen wanneer je wil. De bussen hebben een brede route, ze rijden zowel door de stad als langs de haven. Je betaalt een bepaald bedrag voor een dag, je mag zo vaak gebruik maken van de bus als jou uitkomt. Let op! Er zijn 2 soorten maatschappijen in Valencia, de groene en de rode busmaatschappij.

 

La casa estrecha

Het smalste huis van Europa staat in Valencia. Het huisje is maar 107 cm breed er past dus maar net een deur in. Je kunt het huisje vinden in het historische centrum op het Plaza de Lope de Vega, vlakbij de kathedraal.

 

La Casa de los Gatos en el Carmen

Het huis van de katten in Carmen is erg leuk voor kinderen. In het huisje wonen katten met een nestje kittens die voornamelijk alleen s’nachts hun huis verlaten. De katten zijn erg geliefd in de buurt, en worden dan ook goed verzorgd door omringende buren. Je kunt het huisje vinden op calle Museo nummer 9.

 

Torres de Serrano en Torres de Quart

 Las Torres de Serrano en Torees de Quart zijn twee plaatsen die u met kinderen niet gemist mag hebben. Het is een absoluut cultureel uitje maar juist erg leuk voor kinderen om in een kasteel rond te lopen. Je heb hier ook toegang tot het dak dus genieten van het historische uitzicht is hier zeker op zijn plaats. Op zon- en feestdagen is de toegang gratis. Je vindt het kasteeltje op de Placa dels Furs.

gezin familie valencia

Stranddag

Valencia is de ideale stad om een zonvakantie en stedentrip te combineren. Op een warme dag is het lekkerder om even van de stad te ontsnappen en lekker uit te waaien op het strand. Valencia beschikt over 3 stranden, Playa de la Malvarrosa en Las Arenas/Cabanyal, dit is in totaal zo’n 7km aan zandstrand. De boulevard heeft meerdere restaurants en strandtentjes ideaal om dus een uitgebreide lunch te nemen. Op het strand is ook een klimpiramide te vinden en op mooie dagen kunnen kinderen meedoen met volley- en voetbaltoernooien. De stranden worden vanaf het centrum allemaal aangeven met bordjes.

 

La Ciudad de las Artes y las Ciencias

 Een must-see is toch wel de Stad der Kunst en Wetenschappen. Dit is het modernste gedeelte van Valencia. Je kunt de gebouwen van binnen allebei bekijken maar ook los van elkaar. Het Artes y las Ciencias is wel een echte aanrader voor kinderen, ze mogen hier van alles aanraken en er worden hier bijna de hele dag door workshops gegeven. Geen zin of tijd om naar binnen te gaan? Alleen de gebouwen aan de buitenkant bekijken is al erg indrukwekkend. Je kunt de gebouwen vanuit de verte al zien maar hierbij alsnog het adres:  Av. Del Professor López Piñero nummer 7.

 

Oceanogràfic

 Naast La Ciudas de las Artes y las Ciencias ligt het grootste aquarium van Europa. Het aquarium heeft meer dan 45.000 dieren en wel 500 verschillende soorten. Het aquarium geeft verschillende dagen dolfijnenshows en kinderen kunnen in weekend een kijkje achter de schermen nemen met de verzorgers. Als je een grote zak geld hebt kunnen kinderen ook leren hoe je dolfijnen moet trainen.  Altijd al zin gehad om een nachtje tussen de haaien te slapen? Dat kan ook! Per nacht betaal je ongever €80 a €90. Je vindt Oceanogràfic aan de Carrer d'Eduardo Primo Yúfera 1B.

 

L’Iber

Dit is het speelgoedsoldaatjes museum. L’Iber is een van de beste opties als u opzoek bent naar een interessante plek voor kinderen. Het museum is heeft de grootste historische miniaturen ter wereld. Kinderen kunnen hier meer dan 95.000 miniaturen verspreid over 15 zalen in het museum bekijken, en een stukje wereldgeschiedenis leren kennen. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis. Je kunt het museum vinden op de Carrer dels Cavallers nummer 20-22.

 

Gulliver

Het Gulliver Park is een van de beste parken voor kinderen in Valencia. Kinderen kunnen hier genieten van hellingen, glijbanen, draaiplaten en vele andere speeltoestellen. Op de plek zijn ook van activiteiten speciaal voor kinderen georganiseerd. Maar je kunt er ook een potje midgetgolf spelen of een potje schaken om een gigantisch schaakbord. Je kunt het park vinden J ardín del Turia.

 

Parque de Cabecera – Bioparc

Dit is een van de grootste en leukste parken van Valencia. Met een oppervlakte van 330.00m2 en veel verschillende activiteiten, een groot stuk open water is dit de ideale plek voor kinderen. Er is een piratenschip, een grote tuin en een mooie vijver met eenden. Naast het Cabecera Parque ligt de dierentuin Bioparc. Dit is niet zomaar een dierentuin, de dierentuin staat in de top 10 beste dierentuinen ter wereld. Een aanrader is zeker het gedeelte Madagasker, hier hangen de luiaards direct boven je hoofd in de open lucht. Je vindt het park en de dierentuin aan de Av. Pío Baroja.

Misschien vind je dit ook interessant: