Avontuurlijke sporten in Valencia

avontuur sporten valencia

Sporten & avontuur vind je in Valencia! Avontuurlijke sporten zijn eigenlijk niet weg te denken uit het leven in Valencia. Je kunt in Valencia klimmen, raften, canyoning en kajakken. Deze zijn dan ook het populairste onder vrijwel alle doelgroepen. Al deze sporten zijn ook alle jaargetijden te beoefenen. Het aanbod aan avontuurlijke sporten in Valencia is erg uitgebreid, er is dus vaak voor jong en oud wat leuks te doen. De sporten zijn ook prima te doen zowel als individu als in groepsverband, denk aan je familie/vrienden. Voel jij de adrenaline al door je lichaam stromen? Lees dan vooral even verder!

 

Raften

Raften in Valencia is ideaal, het weer zit bijna altijd mee en de rivieren hebben hier de perfecte stromingen. Raften doe je op een soort vlot die door een normale rivier of een rivier met een sterke stroming gaat. Je doet dit in groepsverband en probeert zoveel mogelijk met de stroming mee te varen door middel van peddelen. Erg leuk van raften is dat het een echte teambuilding sport is, je hebt elkaar met raften echt nodig. Hieronder kun je zien welke rivieren het beste zijn om te raften:

 

Río Cabriel

Meerdere bedrijven bieden op deze rivier raften aan. Bijvoorbeeld het bedrijf Ruting, zij heeft meerdere parcours zowel lange als korte parcours. Bij de korte route ga je 6km binnen een tijd van 2 uur naar beneden, je krijgt hierbij ook nog 1 uur uitleg. Bij de lange route ga je maar liefst 20 km naar beneden met een duur van 5 uur. Je komt wel langs de mooiste plekjes met de lange route! Bij de afdaling kunnen er ook spelletjes gedaan worden voor bijvoorbeeld teambuilding, dit zit bij de prijs inbegrepen. Verder zitten bij de prijs inbegrepen een boot, peddels, vest, helm en een gids. Voor meer informatie over raften op de Cabriel rivier kunt u kijken op:  https://www.ruting.es/rafting-valencia/

 

Río Mijares

Deze rivier is gelegen in de provincie Castellon, dit is ongeveer 1 uur en een kwartier rijden vanaf de stad Valencia. Hier is de stroming zeer sterk maar wel altijd stabiel. Als u wilt oefenen met raften op een sterke stroming is er het bedrijf Nomadic Adventure, zij organiseren meerdere activiteiten denk ook aan surfen op een versnelde stroming. Wel handig om te weten: Dit bedrijf organiseert alleen raften van Maart tot Oktober.

 

Klimmen

Klimmen kan als de beste in Valencia. Met klimmen probeer je een steile berg vanaf de grond naar de top te bereiken door middel van een zekering en je handen en voeten. Je zult dus goed moeten opletten waar je je handen en voeten gaat plaatsen, heel anders dan bij een klimwand waar stukken al voor je zijn uitgestippeld om de top te bereiken. Ga vooral niet klimmen als je last hebt van hoogtevrees! Hieronder vind je de beste bergen om te beklimmen in Valencia.

avontuur sporten valencia

Chulilla

Deze plek is ongeveer 3 kwartier rijden vanaf Valencia. De chulilla is een kalkstenen berg, ideaal om te klimmen dus. Je kunt op deze plek wel meer dan 150 routes kiezen die stuk voor stuk allemaal goed uitgerust zijn om te beklimmen.

 

Montesa

Deze stad is gelegen in de regio van La Costera, dit is ongeveer 50 minuten van Valencia vandaan. Ben je een beginnende klimmer dan zijn de La Mola en de Tormo Gros ideaal om mee te beginnen. Deze plek is erg populair onder vele bergbeklimmers, in weekenden zal hier dan ook erg druk zijn.

 

Canyoning

Dit is de sport voor een echte adrenaline junkie. Van ravijnen afdalen, van watervallen springen en obstakels zien te trotseren. In Valencia kun je 2 soorten canyoning beoefenen. Je kunt hier canyoning zowel op het droge als in het water doen. Hieronder vind je de beste plekken in Valencia om het te doen!

 

Water canyoning

In de ravijn Otonel, ongeveer 1,5 uur van Valencia vandaan kun je canyoning doen met water. Ideaal, je kunt hier het hele jaar door canyoning uitvoeren. Met hoogtes van maximaal 60 meter, veel watervallen en een prachtige natuur is deze plek zeker een aanrader. Je kunt bij het bedrijf Maximum Adventures een pakket afnemen voor canyoning, hierbij zit inbegrepen de benodigde attributen, een gids en de benodigde verzerkeringen. Meer weten? Kijk dan op: http://canyoningvalencia.com/barranquismo/valencia/4-barranco-otonel-doncellas

avontuur sporten valencia

Droog canyoning

In de droge ravijn van Circat in de provincie Castellon kun je droog canyoning doen. Met droog canyoning ga je met touwen langs verticale, horizontale en enorm steile wanden. Je kan het zo gek niet bedenken maar de interessantste routes komen hierbij voor. Je kynt bij Ayahuasca Adventures 3 uur lang canyoing doen onder leiding van professionele begeleiding. Met de route die dit bedrijf met je doet kom je langs het hoogste punt van Valencia.

 

Kayak

In Valencia kun je op genoeg plekken kajakken. Met kajakken zit je in je eentje in een kajak en ga je met een snelle stroming naar beneden. Er zijn meerdere bedrijven in Valencia die kajakken aanbieden hieronder een kleine selectie.

 

Valencia Adventure

Dit bedrijf biedt meerdere soorten kajakken aan. Met begeleiding, zonder begeleiding, voor beginnerts tot gevorderden ze hebben het allemaal. Je kajakt met dit bedrijf door de Cova Tallada ten noorden van Jávea.  Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar deze plek maar dat is het absoluut waard! Valencia Adventure biet nog veel meer avontuurlijke sporten aan.

 

Kalahari Aventuras

Met Kalahari Aventuras kunt u leren hoe het is om op wildwater te kajakken. Je leert hoe je moet manoeuvreren door de rivier de Cabriel. Er zijn maar 2 niveaus met deze activiteit. De eerste duurt 2 uur en gaat voornamelijk langs de Tamayo, Tete en Los Cárcales. Niveau nummer 2 duurt ongeveer 4 uur en zal je meevoeren langs de berg las Hoces.

 

Er zijn dus genoeg avontuurlijke sporten te doen in Valencia. Dit zijn de meeste en leukste beoefende avontuurlijke sporten in Spanje. Op een warme dag is het heerlijk om bijvoorbeeld met je familie even terug te trekken in de bergen om af te koelen. Gelukkig kunnen de meeste sporten gewoon het hele jaar door worden gedaan.

Misschien vind je dit ook interessant: