Hotspots in Valencia

hotspots valencia

Valencia heeft de beste hotspots allemaal binnen handbereik. Omdat Valencia in tegenstelling tot een stad als Barcelona best wel klein is ben je overal in een mum van tijd. De stranden zijn breed en schoon en veel mooier dan het overbevolkte strand in Barcelona. Door het kleinschalige voelt Valencia ook erg Spaans aan. Gelukkig heeft Valencia veel te bieden, je kunt de beste musea bezoeken, door de leukste straatjes lopen en op de mooiste plekken overnachten!

 

Ontbijt @ Dulce de Leche

In de wijk Ruzafa vind je de leukste restaurantjes en winkeltjes. In eerste instantie zou je dit niet verwachten omdat de wijk er uitziet als een “gewone” woonwijk. Maar als je water beter gaat kijken zie je hier echt leuke plekjes. Zoals Dulce de Leche, dit is een waar spektakel alleen om een kijkje te nemen. Zodra je binnenstapt zie je de lekkerste taarten, cakejes, broodjes en ga zo maar door. Ook is er in dit zaakje Wi-fi aanwezig, soms wel handig om even je online-route te checken. Je kunt hier een uitgebreid ontbijtje krijgen voor €7, hierbij zit een verse jus, een cappuccino, een broodje met nutella, banaan en aardbei, een broodje met ei kaas en ham en een yoghurt met vers fruit. Aanrader: neem een stukje chocoladetaart, het is de beste ooit!

 

Shoppen @ Ruzafa

Naast de leuke restaurantjes en de mooie omgeving heb je in de wijk Ruzafa ook unieke winkels. Zo is er de winkel Gnomo. Je herkent de winkel aan de groen, roze en gele voordeur. Ze verkopen hier de leukste gasgets, aanzichtkaarten, sieraden en de gaafste spullen voor jouw interieur. Maar je kunt hier ook de origineelste souvenirs vinden, altijd leuk om iets voor thuis mee te nemen.

 

Fietsen@ Turia Park

Dit is 1 grote hot-spot van Valencia, met een park van 9km lang die je van het begin van dierentuin Bioparc naar het einde naar de Stad van Kunst en Wetenschap brengt. Je kunt ook halverwege het park beginnen met fietsen, maar juist als je het hele park van begin tot eind fietst zie je de leukste dingen voorbijkomen. Zo kom je langs sportende locals, families die aan het picknicken zijn en fiets je natuurlijk heerlijk onder de Spaanse zon! Je kunt vanuit het park ook makkelijk door fietsen naar het strand want Valencia is naast een citytrip ook een strandbestemming!

 

Lunch@ Casa Carmela

Wist je dat Paella oorspronkelijk uit Valencia komt? Je kunt eigenlijk overal in Valencia goed paella eten maar wil je zien hoe authentieke paelle wordt gemaakt dan moet je even verder lezen. Mocht je enorme fan zijn van dit rijstgerecht fiets/loop dan door naar het restaurant Casa Carmela. Het restaurant is op een kleine afstand van het strand. De paella wordt hier iedere dag nog ouderwets op houtvuur gekookt. Een echt Valenciaanse belevenis ga je hier zeker meemaken!

 

Kleine Venetië@ Valencia

Dit is ongeveer nog 11 minuten fietsen vanaf het strand. Dit unieke plekje is zeker de moeite waard om even naartoe te gaan. Eigenlijk heet het plaatsje Port Sa Playa. Je vindt hier leuke gekleurde huisjes en een kleine haven. Je kunt hier gerust even bij het water gaan zitten met een lekker verkoelend ijsje.

hotspots valencia

Cultuur@ El Carmen

Dit is één van de oudste delen van Valecia. Een echt hotspot dus voor de cultuurliefhebber. Je kunt hier lekker flaneren door de kleine straatjes die gevuld zijn met street art. Je vindt er bijvoorbeeld Plaza de la Virgin. Je ziet in de straten de verandering van Arabisch naar later een Spaans volk. Als je door El Carmen loopt, loop je eigenlijk door een openluchtmuseum, je ziet in El Carmen goed de transitie van het Arabische naar het Spaanse volk. Je kunt hier ook de leuke pittoreske winkeltjes vinden zoals echt goede vintage winkels. Het is soms even zoeken maar er zijn er meer dan genoeg in dit gedeelte van Valencia!

 

Diner@ Black Turtle

Heb je even geen zin in dat Spaanse eten? Ga dan voor een goede hamburger naar de Black Turtle. Er zijn 3 vestigingen in Valencia, dus er is altijd wel 1 restaurant dichtbij waar jij verblijft. Je kunt hier heerlijke nacho’s nemen als voorgerecht of Buffalo wings. Je betaalt hier ongeveer tussen de 4 en 6 euro voor een voorgerecht. Maar je komt waarschijnlijk hier voor een goede hamburger, ze hebben maar liefst 16 soorten burgers dus voor ieder wat wils. Ze verkopen de burgers officieel met 100% rundvlees maar als je liever een stukje gegrilde kip op je burger wil kan dat ook. Maar ze hebben hier ook gedacht aan vegetariërs, zo kun je een prima vega burger bestellen. Geen zin in een burger? Ze verkopen ook salades, pizza’s en hotdogs.

 

Slapen@ ABC You

Na een intensieve dag wil je natuurlijk in een lekker bed belanden. Je kunt bij bed&breakfast ABC You heerlijk overnachten. De eigenaren is een Nederlands koppel. De bed&breakfast is in 2013 door het koppel overgenomen, ze hebben vanaf het eerste moment alles omgegooid. Het hele interieur hebben ze aangepast en daar is zeker wat moois uitgekomen! Het is nu een B&B met een bijpassend koffie/ontbijtzaak. De kamers die zij aanbieden zijn licht met Spaanse details. Ik zou wel op tijd boeken als je hier wil slapen want ze hebben een klein scala aan kamers. Zit het vol? Kom dan even langs voor een lekker bakje koffie en een babbeltje met een van de eigenaren. Misschien hebben zij nog wel wat laatste tips over Valencia voor jou.

hotspots valencia