Prachtige natuur in en rondom Valencia

natuur valencia

Er is in en rondom Valencia prachtige natuur. De stad is voorzien van veel groen, parken en tuinen zijn dan ook bijna overal te vinden. Maar Valencia heeft nog meer schoonheid in huis als het om natuur gaat. Zo biedt Valencia grotten, eilandjes en natuurlijke buiten zwembaden.

 

Eilanden van Valencia

Valencia heeft meerdere bekende eilandjes bijvoorbeeld Tabarca. Maar ook voor de kust van Benidorm liggen de eilanden Portitxol en Descubridor.

 

Tabarca

Het paradijselijke eiland Tarbaca ligt ongeveer 22 km van Valencia. Het eilang die in de middenlandse zee ligt is sinds 1986 het enige bewoonde eiland van Valencia. Het eiland is maar 1,8 km lang en 400 m breed. Desondanks maakt dit het eiland niet saai. Het heeft goede stranden en prachtige baaien. Ook is het eiland voorzien van een haven en heeft het mooie rotsachtige landschappen. Zin om een hapje te eten? Tarbarca heeft meer dan genoeg restaurants waar je de gehele dag kunt eten. Je kunt zelfs nog een nachtje slapen op het eiland aangezien er een paar hotels op het eiland gevestigd zijn. Heb je zin om de flora en fauna te ontdekken op het eiland? Dat is er gelukkig in overvloed.

 

Portixol

Dit eiland ligt 700 meter van de kust van Alicante. Het eiland heeft een massieve ronde vorm en een oppervlakte van 8 hectare. Dit eiland is een waar waterparadijs. Je kunt hier prachtig snorkelen maar ook genieten van de mooie baaien. Het eiland is rotsachtig met ‘bergen’ die op kunnen lopen tot 75m. Vroeger werd het eiland bewoond en er zijn zelfs overblijfselen gevonden uit de Romeinse tijd, maar tegenwoordig woont er helemaal niemand meer dus je kunt hier helemaal tot rust komen!

 

Descubridor

Dit eiland ligt in Jávea en heeft een hoogte van 25 meter. De stranden zijn voornamelijk erg rotsachtig met grote keien. Er zijn wel wat zandstranden maar deze liggen vaak al vrij vol. Je kunt als het water rustig is prachtig snorkelen, de zee is zeer blauw en is goed helder. Liefhebber van naakt zonnen? Op deze plek kan dat prima.

 

Natuurlijke buiten zwembaden

Wat is nou lekkerder dan opfrissen in een prachtige omgeving vlakbij Valencia? Bijna niks dus. Je kunt hier heerlijk een dag in je weekend naartoe komen en de gehele dag genieten van de natuur. Je kunt hier met ieder gezelschap naartoe, gegarandeerd dat iedereen een heerlijke dag krijgt! De rivieren zijn ontstaan uit uitmondingen van bergen. Hieronder kun je lezen waar je deze buiten zwembaden vindt.

 

Sot de Chera

Hier kun je met het hele gezin genieten van een dagje water. Het is niet ver van Valencia en je hebt op deze plek nog veel open vlaktes. Hierdoor hoef je niet een ellelang stuk de bossen in te rijden. Het water is hier het hele jaar door 18 graden dus je kunt hier prima ieder jaargetij naartoe.

 

Montanejos

Dit ligt in de provincie Castellon. Je vindt in de provincie vele natuurlijke buiten zwembaden maar deze is wel een topper! Het water is hier het hele jaar door ongeveer 25 graden, heerlijk om dus in bij te komen.

 

Navajas

Op deze plek kun je genieten van het mooie uitzicht. Het water is hier wel wat fris maar je kunt hier zwemmen onder watervallen. Dit is dan ook een echt recreatiegebied. Dus heb je zin om onder een waterval door te zwemmen? Ga dan vooral voor deze plek!

 

Algar

Deze plek is te vinden in de provincie Alicante. Dit is een plek die voorzien is van meerdere restaurants, sporten en mooie uitzichten. Je moet hier wel entree betalen maar dat kost niet veel. Je kunt hier ook van bergen afspringen zo het water in! Dus ben jij die avonturier? Ga dan vooral hierheen!

natuur valencia

Grotten

De grotten van Valencia zullen je werkelijk waar sprakeloos maken. Er zijn 2 grotten gelegen bij de Middelandse zee en 2 andere grotten in de provincie Castellon. In alle 4 deze grotten zal je het rijkelijk geologische erfgoed ontdekken.

 

Cueva de Don Juan

Deze grot ligt op 12 km afstand van de stad Valencia. De grot is gehuisvest in een prachtige omgeving die zijn eigen zijrivieren heeft gevormd. Er zijn 2 mogelijkheden om de grot te bereiken. Vanaf de eerste heb je een mooi uitzicht over het ravijn Jalance, vanuit het andere oogpunt zie je de ravijn Júcar. Eenmaal binnen is er een café, een winkel en een punt voor de kaartverkoop. Eenmaal kaartje gekocht? Dan wacht je in de wachtruimte. De grot is in goede conditie en maar liefst 500m onder de grond. De tour zal ongeveer 40 minuten duren. De grot heeft nog fossiele resten in zijn bezit. U kunt tussen 10:45 en 14:30 de grot bezoeken op de volgende dagen: 19 maart-30 juni zaterdag, zondag en feestdagen. Van 1 juli-12 oktober is het dagelijks en van 13 oktober tot 22 december ook op zaterdag, zondag en feestdagen. Een kaartje ligt tussen de €5 en €7.

 

Cueva del Rull

Dit is een rijkdom aan natuur. Deze grot ligt in de provincie Alicante. Het werd ontdekt in 1919 en is pas sinds 1995 open voor publiek. De tour door de grot wordt begeleid door een gids. De tour duurt ongeveer 30 minuten en is 220m lang. De grot is voorzien van elektronische verlichting hierdoor kun je alles goed bekijken.  Je betaald voor een kaartje tussen de €2,50 en €4. De grot is dagelijks open van april tot september vanaf 10:30 tot 20:30. Van november tot februari vanaf 11:00 tot 17:00 en van maart tot oktober van 11:00 tot 18:30.

 

Cova del Moraig

In de regio Marina Alta in de provincie Alicante ligt deze zee grot. Het kost wat moeite om hier te komen maar dat is het zeker waard. Je kunt deze grot alleen bezoeken door middel van duiken. De eerste optie is voor beginners ga je 6m naar binnen en 13m diep. Bij optie 2 moet je voorzien van je duikbrevet omdat deze grot wel tot 1km diep gaat. Je vindt dan wel garanalen, octopussen en grote naaktslakken.

 

Cova Tallada

Ontdek het mysterie van Cova Tallada. Op de klif Marina Reserva van Cabo de San Antonia vind je deze adembenemende grot. Met een grote open ruimte van zee die tot wel 400m doorloopt. Deze wateren zijn erg koud en je zult een zaklamp mee moeten nemen. Er is geen verlichting maar deze plek is zeker de moeite waard!

natuur valencia