Restaurants in Valencia

restaurants valencia

Valencia biedt veel verschillende soorten restaurants. Van het traditionele Spaanse eten tot aan de Mexicaanse keuken. Een sterk punt van de stad is dat er in iedere wijk veel soorten keukens aanwezig zijn. Zo kun je in iedere wijk wel Italiaans, Japans of zelfs vegetarisch bestellen. Dat het aanbod zo breed is komt mede door top koks uit Valencia, zij hebben ervoor gezorgd dat je aan kan schuiven bij een 5-sterren tent maar ook bij een klassieke tapas bar. Hieronder vind je verschillende soorten restaurants in Valencia.

Italiaans

De Italiaanse keuken is één van de meest bekende keukens ter wereld. Ben jij een fan van goed Italiaans eten? Dan ben je in Valencia op de juiste plek, de stad heeft een breed scala aan goede Italiaanse restaurants. Hieronder vind je de meest authentieke maar ook de moderne Italiaanse restaurants in Valencia.

 

Ciao Bella

Dit is een typisch Italiaans restaurant. De sfeer en gezelligheid nemen je deze avond even mee naar Italië. Hun specialiteiten zijn authentieke pizza’s en pasta’s, ze zijn dan ook echt heel lekker! Er komt geen poespas bij de gerechten, hierdoor blijft het gerecht simpel maar hier staat het restaurant dan ook om bekend. Je kunt het restaurant vinden aan de Calle La Corona nummer 12.

 

Pizzas a horno de leña

Heb je zin om een echt goede pizza te eten? Ga dan vooral naar dit restaurant. Met de authentieke smaken uit Napels eet je zelden een pizza margarita zo lekker als elders. De pizza’s worden hier nog gebakken in een traditionele houtoven. Ook hun ingrediënten komen allemaal uit Italië, zo weet je zeker dat je echt Italiaans aan het eten bent. Je kunt het restaurant vinden aan de Calle Burriana nummer 37.

 

Tinto Fino Ultramarino

Dit restaurant combineert de Spaanse en Italiaanse keuken. Ze werken hier nauw samen met wijnen die perfect bij je bestelde gerecht passen. Ze maken een combinatie van Italiaans eten naar een stuk tapas. Dit restaurant is het meest innovatieve Italiaanse restaurant in Valencia. Op woensdag avond is er altijd livemuziek, erg leuk het ligt vrijwel naast het toren Miguelete. Je vindt het restaurant aan de Calle Corregería nummer 38.

 

La Pappardelle

De naam van het restaurant zegt het eigenlijk al, het is een echt pasta restaurant. Het is geen traditioneel Italiaans restaurant, ze werken hier met verschillende ingrediënten die vanuit heel de wereld afkomstig zijn. Zo doen ze een vleugje wodka door je pasta maar ook rode curry of een bepaald soort noot door je gerecht. Het restaurant is ingericht met voornamelijk vintage spullen, hierdoor krijg je een heel huiselijk gevoel als je binnen komt. Je vindt het restaurant in het centrum van de stad aan de Calle Bordadores nummer 5.

restaurants valencia

Japans

De traditionele Japanse keuken, de één houdt ervan de ander niet. De welbekende sushi, sashimi, tempura en ga zo maar door is gewild bij veel mensen. Ook in Valencia is er een groot aanbod aan Japanse restaurants. Zelfs voor de meest kritische fijnproevers is er wel wat wils bij dit aanbod aan Japanse restaurants.

 

Ao Yama

Dit restaurant heeft een groot aanbod van een goede oosterse keuken. Niet alleen het aanbod is erg goed maar ook de service die het restaurant biedt. Je kunt hier uit meer dan 50 gerechten kiezen, met als grote specialiteit sushi en sashimi. Op maandag tot en met vrijdag kun je een dagmenu nemen voor een betaalbare prijs, voor in de avonduren kan je een soort gelijk menu kiezen voor iets meer geld wat zeker de moeite waard is. Je kunt bij dit restaurant ook afhalen zodat je lekker thuis kan genieten van deze oosterse specialiteiten. Het restaurant kun je vinden aan de Calle Joaquín Costa nummer 3.

 

Torah

Dit restaurant lijkt bijna vanuit Tokyo te zijn verplaatst naar Valencia. Het is nog een vrij nieuw restaurant maar dat proef je zeker niet aan de gerechten. Hoewel het menu niet heel uitgebreid is zijn er toen meer dan genoeg bekende gerechten op de kaart gezet. De kwaliteit van het gerecht proef je bij iedere hap terug, mede doordat de bediening je heel duidelijk uitlegt wat er op jouw bord ligt. Het restaurant is gelegen in de leuke wijk Ruzafa. Je vindt het restaurant aan de Calle Pedro lll el Grande nummer 13.

 

Tastem

Voor velen bezoekers is dit het beste Japanse restaurant in Valencia. Tastem onderscheidt zich van andere restaurants doormiddel van topkwaliteit producten te verwerken in hun gerechten. De prijzen van gerechten liggen hier dan ook iets hoger dan de concurrenten maar dat is het bij dit restaurant zeker waard. Het restaurant serveert grotendeels alleen maar sushi en hebben een kleine kaart voor vleesgerechten. Dus wil je echt goed eten en er wat extra’s voor betalen gaan dan vooral naar restaurant Tastem! Het restaurant kun je in het gebied Aragon vinden aan de Calle Ernesto Ferre nummer 14.

restaurants valencia

Mexicaans

De Mexicaanse cultuur heeft in tegenstelling tot andere culturen veel tradities. Ook in Valecnia is de Mexicaanse keuken volop aanwezig, deze keuken wordt dan ook erg gewaardeerd onder vele mensen. Hieronder vindt je de beste Mexicaanse restaurants voor jouw lunch of diner.

 

Tako Away

Bij dit restaurant kunnen je binnen springen als je een snelle hap wil maar ook als je uitgebreid wil eten. Op de kaart staan duidelijke en bekende gerechten zoals, maïs, tortilla, burrito’s, salades en natuurlijk nacho’s. Ze schenken hier ook traditionele Mexicaanse dranken en bij vele gerechten zelf gemaakte sauzen. Dus wil je een Mexicaanse break? Ga dan even langs bij Tako Away. Het restaurant is gelegen aan de Plaza Canovas del Castillo nummer 9.

 

Tecolotes

Dit is een van de beste restaurant in de wijk Ruzafa. Ze hebben redelijk goedkope prijzen on hun kaart staan, goed eten en erg goede service. Lokale bevolking gaat hier dan ook graag een hapje eten. Tecolotes serveert pittige nacho’s, taco’s, quesedilla’s en guacamole. Ze verkopen ook erg goede tequila en verse cocktails. Voor degene die goedkoop goed en snel willen eten is dit restaurant een echt go. Je vindt Tecolotes aan de Calle Sueca nummer 51.

 

Vegatarisch

Ook voor vegetarische mensen is er een groot aanbod aan goede restaurants in Valencia. Hieronder vind je de beste restaurants die jouw zeker niet zullen teleurstellen.

 

La Tastoalletes

Voor vele vegetariërs is dit het beste restaurant in Valencia. De stad staat bekend om zijn verse voedsel, ingrediënten, hartige gerechten en zijn eigen smaak. Bij dit gerecht komen al deze termen goed tot zijn recht. Ze serveren groente lasagne, bieten humus, moussaka en veel meer eigen specialiteiten. Het restaurant is gelegen aan de Calle de Salvador Giner nummer 6.

 

Copenhaguen

Dit restaurant ligt in de gezellige wijk Ruzafa. Op de kaart staan meer dan 30 vegetarische gerechten, er is dus veel voor ieder wat wils! Onder de klanten zijn er een aantal favorieten gerechten, zo is er de rijst met kerrie, kroketjes van eekhoorntjesbrood en hazelnoot burgers. Alle vegetarische gerechten zijn een echte smaaksensatie in je mond. Het restaurant is modern maar toch eenvoudig ingericht. Leuk weetje: ze hebben iedere dag een ander menu op de website staan! Je vindt het restaurant aan de Calle de Literato Azorín nummer 8.