Vintage winkels in Valencia

vintage valencia

Tegenwoordig is vintage een hot ding in de modewereld. Niet zo gek ook, je kunt hele mooie items voor een prikkie binnen slepen. Een nieuwe Levi’s broek kost al gauw rond de €100, bij een vintage winkel betaal je tussen de €15 en €40 voor een bijna dezelfde broek. Maar er zijn ook genoeg vintage winkels die 2e hands meubels verkopen. Op zich is dit niet heel handig als je voor een stedentrip komt maar er zijn ook altijd in vintage winkels leuke woonaccessoires te koop. Ben je nog nooit in een vintage shop geweest? Ga er dan snel even langs want het zal je verbazen hoe veel leuks er wel niet in een vintage winkel te koop is. Hieronder vind je de leukste vintage winkels van Valencia!

Madame Bugalú

Deze vintage winkel trok vooral de aandacht door de uitzinnige etalage. De winkel is veelzijdig en biedt zowel kleding van nu als van vroeger aan. Madame Bugalú biedt jongens en meisjeskleding aan met onder andere merken zoals Loreak Mendian, Paul Frank en Jocomomola. Verder kun je in de winkel snuffelen naar de leukste accessoires, want die zijn er in deze vintage winkel zeker!

 

Santo Spirito

Deze winkel is een van de meest trendy vintage winkels van de stad Valencia. Ben je op zoek naar unieke items? Dan ben je hier aan het goede adres. Je kunt hier super gave en vooral unieke T-shirts voor ongeveer €20 aanschaffen. De winkel is te vinden aan de Calle Alta.

 

La Conserva

Op een hoek in de wijk Ruzafa kun je deze unieke vintage winkel vinden. In deze winkel blazen ze 2e en nog wel 3e of 4e handskleding een nieuw leven in. De winkel geeft een speciale betekenis aan het recyclen van zowel kleding als meubelen en andere spullen. Ben je op zoek naar een leuk item voor in je woning? Je zal hier zeker slagen! Nog leuk om te weten, iedere eerste donderdag van de maand is er een veiling. Dat is jouw kans om die unieke items mee naar huis te nemen! Het is wel een veiling dus je zal soms wat meer uitgeven dan aan een gemiddelde vintage shop. De opbrengst van de veiling gaat naar een project om onderzoek te doen naar genezing van ruggenmergletsels.

 

Gnomo

Deze vintage winkel is de definitie van hipster. Ze hebben een zorgvuldig samengestelde collectie van willekeurige voorwerpen zoals koffiemokken, sieraden en verschillende soorten kleding. Ook kun je hier art print T-shirts kopen van hedendaagse straat artiesten van Valencia. Je vindt de winkel in de wijk Ruzafa.

 

Kauf Vintage

Op zoek naar authentieke items? Bij Kauf Vintage vind je een indrukwekkende collectie voor de leukste hipster kleding. De winkel heeft gezellig en vriendelijk personeel en er zijn zelfs op bepaalde dagen een dj aanwezig. Deze winkel heeft ook een online shop waar je hun gehele collectie kunt bekijken!

vintage valencia

Madame Mim

Deze vintage winkel is eigenlijk een soort museum met gekke kleding. Dit is ook waarom ze zichzelf de gekke winkel noemen. Onder de kassa liggen ook een heleboel spulletjes waarvan je minimaal alleen al de helft thuis wil hebben liggen! Het is geen winkel voor doorsnee spullen dus het kan nogal een schrik zijn als je binnenkomt.

 

Paranoid

Deze vintage winkel is gericht op voornamelijk skater kleding. Hier zal je dan ook coole mixen van kledingstukken tegen komen. Maar ze verkopen ook normale vintage waaronder, T-shirts en andere vreemde items.

 

El rastro

Hier kan je elke zondag terecht voor een markt in de open lucht. Je kunt hier van alles aanschaffen, van kleding tot speelgoed en andere traditionele Spaanse spullen. De verkopers op de markt zijn even kleurrijk als de markt zelf, een heerlijke plek dus om een praatje te maken met een local. Er is op de markt geen eten te komen maar in de buurt is een overvloed aan restaurantjes. De markt is gevestigd op de parkeerplaats van de voetbalclub FC. Of het nou slecht weer is of meer dan 30 graden de markt staat er altijd. Wel een aandachtspuntje, je moet op de markt goed op je spullen letten. Gelukkig is er wel volop politie aanwezig om zakkenrollers te controleren.

 

ll Market

In de wijk Ruzafa kun je terecht voor de leukste en gekste vintage. Iedere maand is er een pop-up markt op zondag ochtend. De markt staat naast he geliefde UBIK café. Als je door de smalle straat loopt kom je uit op een zonnig binnenplaatsje waar je volop dameskleding, schoenen en tassen kunt bekijken. Er is een overvloed aan goede leren Jacks, denims en dure merken. Denk aan Gucci, Chanel en Dior. Je kunt hier rond lunchtijd ook genieten van een bordje typisch Valenciaanse paella. Erg leuk is het ook, de paella wordt hier versbereid op enorme pannen boven een gigantische gaspit. Ruzafa is op zondag de perfecte plek om rond te wandelen en te genieten van de Spaanse sfeer.

 

Radio City

Bekend over de hele stad is wel Radio City. Met livemuziek een markt en eetkraampjes is dit een hele gezellige plek om op je zondagmiddag naartoe te gaan. Er is op de markt een breed scala aan vintage, zo is er ook vintage van de jaren 80’ en retro vintage aanwezig. De kraampjes zijn ook allemaal leuk en gezellig aangekleed met bijvoorbeeld ansichtkaarten. Je kunt ook over de markt flaneren onder het genot van een glaasje drank. De markt is wel vrij nieuw dus voor relevante tijden moet je even op de website kijken. Leuk! Je kunt op deze markt de leukste souvenirs kopen voor je familie thuis.

 

Sukarma

Deze winkel die gevestigd is in het centrum van de stad is erg klein maar ontzettend leuk. De winkel verkoopt vintage voor kleine bedragen. Denk aan €4 voor een paar hakken of €8 voor een leuke jurk. De winkel is netjes ingedeeld met de kleding om kleurvolgorde. Verder hebben ze originele accessoires en zijn voorzien van de leukste leren tasjes ook weer voor een klein bedrag! Het personeel helpt je ook waar nodig is, wil je geen hulp? Geen probleem in deze winkel.