Waterparken in Valencia

waterpark valencia

Op een warme zomerse dag in Valencia is niks lekkerder dan lekker dobberen in een band door een stroomversnelling. Een waterpark is niet alleen heerlijk verfrissend maar kan ook uitermate rustgevend zijn. Een gezellig dagje met de kinderen ga je hier ook zeker hebben maar je kan hier ook gezellig met vrienden een dagje hangen. De waterparken in Valencia bieden waanzinnige attracties, golfslagbaden en leuke stromingen om doorheen te gaan met een band. Pluspunt, je wordt lekker snel bruin als je de hele dag in het water bent. Wel goed blijven smeren dan natuurlijk! 

Aqyuopilis Cullera

Deze waterpark is traditioneel en heeft geen poespas maar puur goede attracties. Ze hebben meer dan 10 attracties voor zowel jong als oud. Ook grote zwembaden zijn hier aanwezig waar jij je skills nog even kan oefenen. Het park is alleen in de zomermaanden geopend. Je kan van 11:00 tot 18:00 het park bezoeken van 15 juni tot 8 juli. Vanaf 9 juli is het park geopend van 11:00 tot 19:00 uur tot 28 augustus. Vanaf 29 augustus kun je het park betreden vanaf 11:00 tot weer 18:00 het park is dan geopend tot 4 september. Het park heeft 3 niveaus. Zo kun je voor makkelijk gaan, medium en moeilijk. Dit is ook handig als je met kinderen naar het park gaat zodat je zelf kan inschatten of jouw kind het niveau wel aan kan. Een kaartje voor volwassen kost €22,95. Kinderen tot d e lengte van 90cm tot 140cm kosten €18,95 en 65+ kost ook €18,95. Als je de tickets alvast online koopt zal het ongeveer €6 per kaartje goedkoper zijn! Het waterpark heeft ook een restaurant waar je heerlijke hamburgers kunt eten. Het park ligt op 30 minuten rijden met de auto van Valencia. Maar je kunt het park ook prima bezoeken met de bus of trein. De trein stopt 1km van het park, je zal dan nog ongeveer 15 minuten moeten lopen naar het park. Je kan het park vinden aan de Antigua Carrertera Nazaret-Olivia nummer 33.

 

 

Benicàssim Aquarama is een waterpark die je in de zomer maanden niet kan missen. Het waterpark heeft maar liefst 16 attracties voor alle leeftijden. De meeste attracties zijn origineel en echt uniek. Zo is er een glijbaan waar je een vrije val maakt van 30 meter. Het park gaat dit jaar weer open van 11 juni en is dan iedere dag geopend van 11:00 tot 19:00. Als je het park bezoekt na 15:00 zal je kaartje ongeveer €10 goedkoper zijn. Voor een kaartje betaal je voor kinderen vanaf 90 cm tot 110 cm €14,60, voor kinderen van 110 cm tot 140 cm €18,70 en vanaf 140 cm en groter (volwassenen) kost €25. Kom je na 15:00 naar het park dan betaal je voor 90 cm tot 110 cm €9,60, voor de lengte 110 cm tot 140 cm betaal je €12,20 en voor 140 cm of groter betaal je €16,20. Als je online een kaartje koopt zullen de prijzen iets goedkoper zijn. Ook voor grote groepen is het aan te raden om kaartjes te kopen omdat dat een stuk voordeliger is. Je kunt het park in 45 minuten met de auto bereiken. Maar je kan er ook heen met de trein, het station ligt bijna naast het waterpark. Het adres van het waterpark is: Carrertera Nacional nummer 340 in Castellón.

waterpark valencia

Aqualandia Benidorm

Dit waterpark is de oudste van heel Spanje. Het is niet alleen een van de oudtse maar ook een van de grootste ter wereld. Het waterpark heeft de hoogste glijbaan van Europa en is voorzien van nog meer indrukwekkende attracties. Het park is geopend sinds 28 mei en is dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00. Het park is ook ideaal om te relaxen, zo zijn er meerdere jacuzzi’s waar je als je wil de hele dag in kan zitten. Voor kinderen onder de 120 cm zal er altijd een ouder bij een attractie aanwezig moeten zijn omdat deze anders echt te gevaarlijk zijn. De prijzen van het waterpark zijn wel een beetje prijzig maar ze zullen het zeker waard zijn. Voor volwassenen betaal je €36 voor een dag en voor kinderen en +65 betaal je €28 per dag. Als je op de website kijkt kun je ook gecombineerde tickets kopen voor bijvoorbeeld een lunch bij je entreekaartje. Maar je kan ook als je met een grote groep bent goedkoper kaartjes kopen op de website van het waterpark. Als je je kaarten van tevoren op tijd koopt kan het ook aanzienlijk schelen. Het waterpark ligt in Benidorm dat is ongeveer 1,5 uur rijden en je kan op de parkeerplaats van het waterpark gratis parkeren. Het park is ook te bereiken met de trein en je kan de bus ernaar toe nemen.

 

Aqua Natura Benidorm

 

Dit waterpark beschikt over meer dan 40.000 m2 en heeft een breed aanbod voor jong en oud. Je kan in dit park als ouder ook prima relaxen als je kinderen spelen in de kindvriendelijke badjes. Er zijn veel kleedkamer, veel bars en er zijn heel veel glijbanen aanwezig. Er is een golfslagbad, kinderbadjes, en je kan van meerdere glijbanen af met of zonder band/surfplank. Sinds kort is er ook een sportterrein bijgekomen. Deze is gevestigd naast het golfslagbad. Zo kunnen kinderen ook een balletje trappen als ze even geen zin hebben om in het water te spelen. Er is ook een vipruimte aan het park toegevoegd. Je kan in deze ruimte gaan liggen in hangen onder de bomen en genieten van de mooie natuur. Voor een volwassenen betaal je €30 en kinderen en 65+ betaal je €24. Voor groepskorting kun je onlinekaartjes aanschaffen, dat zal goedkoper zijn in plaats van dat je ze bij aankomst koopt. Omdat het park is vernieuwd kan je nu bij aanschaf van een kaartje kiezen of je een drankje of een snack cadeau wil. Momenteel is dat hun openingsactie. Het park is iedere dag geopend vanaf 11:00 tot op zijn laatst 19:30. Voor actuele openingstijden zou ik op de website kijken.