Leukste plekken in valencia om een drankje te drinken.

bar valencia

In Valencia bruist het natuurlijk van de bar/pubs en andere horecagelegenheden. Zodra de tempratuur stijgt kun je bijna bij iedere bar buiten plaats nemen om af te koelen door middel van een lekkere koude alcoholische versnapering. Hieronder kun je de leukste plekken vinden om een drankje te drinken in Valencia. 

El Laboratorio

Deze klein maar erg gezellige bar kun je vinden op de hoek van het plein Plaza de la Virgen. De bar is erg gastvrij, heeft leuk personeel en is voorzien van lekkere gerechten om je maag mee te vullen. De bar is dan ook geïnspireerd op het thema een drankje met tapas. Er komt in de bar een breed publiek, je zal er verschillende soorten mensen vanuit heel de wereld tegenkomen. El Laboratorio is te vinden aan de Plaza de l’escolonia de la Mare del Desemparats nummer 3.

 

St Patrick’s Irish Pub

Deze pub ligt in het hart van de stad. De Ierse pub staat dan ook centraal voor internationaal volk. De pub heeft een breed scala aan drankjes, denk aan typisch Ierse whisky maar ook een groot aanbod met onder meer de beste bieren vanuit heel de wereld. Als er een grote wedstrijd is van bijvoorbeeld voetbal of rugby zendt de pub deze uitgebreid uit. Toch niet echt een sportliefhebber? Dat is geen probleem. Iedere week zorgt het Hostel van de pub voor meerdere activiteiten zoals een avond waar je een taal kan leren. De pub heeft een gezellig sfeer en is voorzien van vriendelijk personeel. St Patrick’s Pub kun je vinden aan Gran Vía del Marqués del Turia nummer 69.

 

Panorama

Deze plek is prachtig gelegen aan het strand. Panorama is eigenlijk een restaurant maar je kunt hier ook prima plaats nemen aan de hoge tafels om een drankje te drinken.  Als je vanaf half 9 naar Panorama komt kun je ook de mooie zonsondergang bekijken. Een fles wijn heb je al vanaf €14 en de duurste is rond de €50. Je kunt het hier dus zo duur maken als je zelf wil. Heb je zin om nog wat te snacken? Je kunt hier kiezen uit een ruim aanbod aan vis en vleesgerechten. De gedroogde ham hier is een echte aanrader. Je kunt het restaurant/bar vinden aan Marina Real Juan Carlos postcode 46024.

 

Café Negrito

Dit is één van de meest populaire hangplekken in de stad van Valencia. Zeker in de zomermaanden is het een veel bezochte en gezellige plek. Het café heeft een ruim terras op het plein. De obers hier zijn erg vriendelijk en er komt hier ook veelal een jong publiek naartoe. Ze hebben een gezellig interieur met traditionele Spaanse accenten. Deze plek is ideaal om optimaal te kunnen ontspannen op een warme zomerse avond. Je kunt het café vinden aan de Plaza del Negrito nummer 1.

 

Urban Café

Dit café is gelegen naast de welbekende gebouwen van de stad van de Kunsten en Wetenschap. Er is hier een bruisende cultuur waar ook veel themafeesten georganiseerd worden zodra de tempraturen weer stijgen. Er kunnen hier dan ook grote menigte ontvangen worden die je voorzien van goede wijnen, lekkere cocktails en goed eten. Je kunt hier prima je avond beginnen en in de late uurtjes nog aanschuiven. Het Urban Café is te vinden aan de Calle Antonio Sacramento nummer 13.

 

Hawaika

 

Dit is een typische thema bar die je vakantie tot een waar hoogtepunt kunnen brengen. Het interieur is voorzien van bamboe, aparte meubels, fonteinen en zelfs een aquarium. De eigenaren van deze bar hebben geprobeerd om je de ultieme exotische ervaring te geven en dat is zeker gelukt. Ontspan onder het genot van een lekkere cocktail met een zwoel muziekje op de achtergrond. De cocktails zijn hier zowel met alcohol als zonder te verkrijgen leuk dus om ook met je kinderen naartoe te gaan. Geen zin in een cocktail? Geen punt. De bar schenkt ook verse sappen en smoothies en maakt zelfs overheerlijke pannenkoeken om jouw trek te stillen. De bar kun je vinden aan de Calle Héroe Romeu nummer 6.

bar valencia

Birra and Blues

Bij deze bar kun je genieten van een echt ambachtelijk gebrouwen biertje uit Valencia. De bieren die hier worden geschonken zijn geheel zonder kunstmatige toevoegingen over conserveringsmiddelen. De bieren zijn dan ook van hoge kwaliteit en bekroond met een van de beste bieren in Valencia. Je kunt hier ook voor een maaltijd plaats nemen. Ze serveren heerlijke Italiaans geïnspireerde maaltijden zoals spaghetti. De bar geeft ook nog rondleidingen door hun eigen meeste-brouwerij zodat je kunt zien hoe jouw biertje gebrouwen wordt. In de weekenden geeft de bar live-concerten om jou de ideale avond te bezorgen. De bar is te vinden aan de Av. Mare Nostrum nummer 34 en aan Playa de la Patacona Alboraia.

 

La Taberna Reina

Deze bar is gelegen aan de welbekende Plaza de la Reina waar je vele hoogtepunten van Valencia kunt bekijken. Zo kun je plaats nemen op het terras en uitzicht hebben op de kathedraal van het historische centrum. Onder het genot van je drankje kun je heerlijke tapas bestellen op ieder moment van de dag. De meeste mensen komen hierheen om te ontspannen en te genieten van de omgeving. De service is in deze bar ook erg goed, als je vragen hebt helpen ze waar nodig is. De ideale plek dus om te genieten van de Valenciaanse gebouwen en zon. Je kunt de bar vinden aan Plaza de la Reina postcode 46003.

 

Bar La Paca

 

Deze bar is vooral bekend om zijn overheerlijke traditionele Spaanse omelet. Deze vrolijke toch ietwat kleine bar heeft een gezellig interieur met de nadruk om de vele kunst die zij hebben. De bar is een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Wil je dus even ontsnappen aan de toeristische plekken in de stad? Neem dan vooral even een kijkje in deze bar. De bar heeft een huiselijke en informele sfeer waar je ook typisch Valenciaanse tapas kunt bestellen. Vergeet zeker niet om de vis tapas te bestellen, dit is een echte aanrader.