Koel af met Aqua de Valencia

aqua de valencia

In Valencia kun je genieten van het heerlijke drankje Aqua de Valencia. Het drankje heeft dan wel het woord ‘aqua’ in zich maar het heeft absoluut niks met water te maken. De letterlijke vertaling van het drankje is: Valenciaans water. Het drankje is eigenlijk een cocktail die is bedacht in 1959 door Constante Gil in het Café Madrid de Valencia in Valencia. 

Volgens een boek werd de bar toen der tijd vaak bezocht door een groepje Baskische reizigers. Ze bestelde altijd in het café een goede glas cava maar waren deze na een tijdje zat. Ze daagde de eigenaar van het café uit om een nieuw drankje te bedenken, iets wat zij ook lekker zouden vinden. Gil bedacht en maakte het drankje Aqua de Valencia. De reizigers vonden het drankje erg goed en bleven dit dan ook drinken bij ieder bezoek die zij maakten aan het café. Pas in het jaar 1970 werd het drankje bekend bij het grote publiek in Valencia.

 

Maar wat zit er nou eigenlijk in het drankje? Er zit dus van alles in het lekkere drankje behalve water. Voor een glas Aqua de Valencia heb je nodig:

-          Fles Cava (70cl)

-          Een groot glas versgeperst sinaasappelsap

-          Wodka (5cl)

-          Gin (5cl)

-          Suiker 2-4 eetlepels

Wil je een kan maken? Doe dan alles keer 10. 

 

Constante Gil Rodriguez is dus de maker van het drankje Aqua de Valencia. De beste man werd geboren in Taragona (Rianxo) op 26 maart 1926. De man was opslag verliefd op de stad Valencia en besloot in 1948 te vertrekken naar de stad. In 1956 kwam hij werken in het Café Madrid de Valencia. In 2009 kwam de man te overlijden in zijn geliefde stad Valencia.

 

Maar waar kan je dit drankje nou het beste drinken? Hieronder vind je een kleine selectie van bars/restaurants in Valencia waar je dit drankje kunt drinken!

 

La Estracha

Bij deze vooral kleine bar kan je een heerlijk Aqua de Valencia drinken. De bar beschikt over een klein terras waar maximaal 20 mensen kunnen zitten. Als je geluk hebt is er plek voor je want meestal zit het terras wel vrij vol. Ze maken in deze bar nog de originele Aqua de Valencia en komt dus zeker niet uit een pak. Je proeft hier de verse sinaasappelsap en de perfecte combi van cava, gin en wodka. De prijs voor het drankje in hier best goedkoop, voor een glas betaal je €4,90. Maar je kan hier ook wat eten. Ze hebben een ruime keus aan originele Spaanse tapas voor een klein prijsje. Voor een goed belegd broodje betaal je €2,50 en verse Serrano ham betaal je rond de €4. Aqua de Valencia bij deze bar is vrij sterk dus stap je na 1 glas liever over naar bijvoorbeeld een wijntje? Deze kost hier maar €1,50! Je vindt deze bar aan het plein Plaza de Lope de Vega nummer 9.

Café de Las Horas

Deze bar is erg origineel ingericht met een ietwat dramatisch interieur. Er hangt een goede sfeer en de bediening helpt waar nodig is, juist hierom is het café bijna vol. Ook de Aqua de Valencia is hier heerlijk, de combinatie en juiste hoeveelheden van het drankje is hier precies in balans. De eigenaar zorgt voor een gemoedelijke sfeer en zorgt ervoor dat er iedere dag de beste hits van de 80/90’s uit de speakers geblazen worden. Je kan het café vinden aan calle Conde de Almodovar nummer 1.

 

Café Tocado

Dit café ligt in de levendige wijk Ruzafa. Je kan hier van alles drinken maar het café draait vooral de bekende Aqua de Valencia. Ook hier zijn de cocktails niet duur, je betaald voor een glas Aqua de Valencia voor €5. Het leuke van het café is toch wel het terras waar je op een warme avond plaats kan nemen. Je kan optimaal genieten van de Valencianen die hier in de avonduren voorbij slenteren. De bediening is het café nog jong en zijn ook zeker in voor een praatje. Heb je een vraag over de stad? Twijfel niet! Ze helpen je graag zodat jij een onvergetelijke tijd in Valencia gaat beleven. Je kan het café vinden aan Calle Cádiz nummer 44.

 

Café Madrid de Valencia

Je kan nog altijd een Aqua de Valencia drinken in de bar waar het drankje oorspronkelijk vandaan komt. Het altijd vrolijke personeel en de echte cocktail zal je naar een waar hoogtepunt in je vakantie tillen. De bar draait vrijwel alleen maar originele Spaanse muziek, juist hierdoor zal je even wegdromen en genieten van jouw momentje. In de weekenden is het café een echte ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Alle leeftijden zal je ook terugzien in deze bar, jong of oud dat maakt hier helemaal niets uit! Je kan het beroemde café in vinden aan de Abadia San Martin nummer 10.

 

ROA

Deze bar heeft goede service en geweldige drankjes. De bar is eigenlijk perfect voor de jongeren omdat het vrij goedkoop is en het kan er nogal wild aan toe gaan op een avond, Bij ieder drankje dat je besteld krijg je een gratis shotje van de barman/vrouw. De Aqua de Valencia kost hier €4 en is ook zeker erg lekker. Het zijn wat kleinere glazen dan wat je bij andere cafés krijgt maar dat maakt de cocktail niet minder lekker. Heb je na een paar Aqua de Valencia genoeg gehad? Dan kan je hier nog kiezen uit een tal van andere goede cocktails. De bar is iedere dag geopend, erg handig aangezien veel op zondag dicht is in de stad. Je kan de bar ook weer vinden in de gezellige wijk Ruzafa. Als je nog zin hebt om wat te snacken kan dat hier ook. Ze serveren tot 2 uur s ‘nachts nog snacks voor de liefhebbers. Je kan de bar vinden aan Calle Salamanca nummer 8. Voor actuele openingstijden kijk even op hun website!