Ontdek het prachtige Javea

javea valencia

Als je in Valencia over een auto beschikt is het prachtige oude vissersdorp Javea zeker aan te raden. Het is op ongeveer een uur en een kwartier rijden, dus je bent er zo. Met een ongekend mooie kustlijn met tal van unieke baaitjes en het heerlijk klimaat is Javea de ultieme dagtrip. Het plaatsje ligt tussen Valencia en Alicante en is een bekende plek voor de koukleumen onder ons. Iedere winter zijn er vele mensen die hier een paar maanden vertoeven. Met een authentieke binnenstad en een gezellige haven ga je hier zeker een leuke dag tegemoet!

Centrum

Het centrum is erg oud en je zal dan ook snel het gevoel hebben alsof je in de Middeleeuwen loopt. De oude straatjes en de huisjes van zandsteen zullen je meenemen in een urenlange wandeling door het centrum. Als je goed om je heen kijkt kan je nog resten zien van de piraterij van vroeger. De kerk Iglesia de San Bartolomé is ook zeker de moeite waard om te zien, de kerk stamt uit de 14e eeuw en is sinds 1931 een Nationaal Historisch Monument.

 

In het park Montaner, kan je de plek zien waar men vroeger rozijnen droogden. Dit was een belangrijke inkomstbron voor Javea. Ze handelden hier volop in rozijnen vroeger. In de binnenstad kun je nog de traditionele tapasbarretjes vinden waar je lokale producten kunt proeven. Iedere donderdag is er een straatmarkt waar je vele streek producten kunt proeven en uiteindelijk ook aan kan schaffen om mee naar huis te nemen. Gedurende het jaar zijn er vele feesten die worden gehouden in het centrum. De meeste feesten zijn nog steeds de christelijke feesten maar ze gaan ook zeker mee met de tijd dus zo nu en dan zijn er ook muziekfestivals. De evenementkalander van Javea is één van de meest drukke en complete agenda’s in heel de Costa Blanca.

 

Haven

De haven is nog altijd een belangrijke plek in Javea. Het is een levendig stukje waar nog altijd veel vissersboten komen en gaan. In de haven is ook nog altijd een vismarkt, deze is zeker de moeite waard om even te bezoeken! De haven is ontstaan rond de 15e eeuw maar kwam pas echt van de grond rond de 19e eeuw. Dit kwam mede door de groeiende handel van rozijnen in die tijd. Tegenwoordig zie je vrijwel niks meer van die welvarende tijd. De haven is niet alleen goed voor de vissersboten, nee tegenwoordig komen er ook jachten aan in deze haven. De haven heeft nu dus niet alleen een vissershaven maar ook een jachthaven. De haven is de meest drukke plek in Javea het hele jaar door.

 

Slapen

In Javea zijn meer dan genoeg plekken waar je kunt overnachten. Je kan er in de meest luxe villa slapen maar ook een een simpel appartement overnachten. Interesse om een nachtje hier te verblijven? Kijk dan op de site bookin.com zij bieden de beste beschikbaarheid en de beste prijs van heel Javea.

 

Stranden

Je vindt in Jacvea vele mooie stranden. Het ene strand is een zandstrand, de ander is weer een kiezelstrand. Maar sommige stranden zijn niet helemaal kindvriendelijk dus dan is het toch wel handig om te weten naar welk strand je toe moet gaan. Hieronder vind je de beste stranden in Javea.

 

Cala Granadella

Dit strand ligt in het zuiden van Javea. Het strand heeft een kiezelbaai en juist daarom is het water mooi helderblauw. Met een mooie natuur om je heen, en alle voorzieningen die je nodig hebt is dit strand zeker een bezoekje waard. Het strand is 220 meter lang en ongeveer 24 meter breed. De golfslag is erg rustig, dus je kan als je wil de hele dag dobberen in het water. Je kan de bordjes van het strand volgen vanaf het dorp, onderweg zal je een geweldige route rijden. 

javea valencia

El Arenal

Dit strand ligt aan de boulevard van Javea en zeer kindvriendelijk. In de directe omgeving zal je een tal aan cafés, restaurants en winkeltjes vinden. Het zachte zand en het ondiepe rustige water zal je zeker een leuke familiedag bezorgen. Het strand is bijna 1,5 km lang en is ongeveer 60 meter lang. Het strand is voorzien van meerdere faciliteiten, onder andere strand bewaking, een eerstehulppost en mogelijkheden voor wateractiviteiten. Het strand vind je gelijk vanaf het centrum en is voorzien van veel parkeerplaatsen. Kortom het beste strand voor zelfs de allerkleinsten!

 

Muntayar

Dit strand is de favoriete onder de lokale bevolking van Javea. Het strand ligt in de buurt van de haven en is voorzien van gezellige strandtentjes. Hier kan je de gehele dag plaats nemen voor een hapje en een drankje. Het strand heeft een helderblauwe zee en je kan hier strandbedjes en parasols huren voor een dag. Als je naar dit strand wil, kan je de bordjes haven volgen, vanaf de haven zie je een bordje met Muntanyar en zo zal je bij dit strand uitkomen.

 

Ambolo

Dit strand is niet makkelijk te bereiken maar zeker de moeite waard om te bezoeken! Het gaat hier om een kiezelbaai met super helder blauwwater. De baai is omringd door rotsen, dus voor de adrenaline junkies onder ons, kun je hier prima van de rotsen af springen. Het strand is een ware parel van Javea, niet gek ook als je de plek ziet. Als je op het strand bent kun je de eilandjes van Isla del Descubridor zien. Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig, dus als je besluit om hierheen te gaan neem genoeg eten en drinken mee! Officieel is het een nudistenstrand maar in de zomer zal je hier weinig van zien. Het strand ligt in het zuiden van Cabo de la Nao. Je kan je auto het beste boven aan zetten en te voet verder gaan.

 

Portixol

Dit strand heeft een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. Het strand is een kiezelstrand waar je heerlijk kunt genieten van de rust. Het strand is voorzien van een restaurantje waar je plaats kunt nemen voor een hapje en een drankje. Het strand is ideaal als je opzoek bent naar natuur en rust!