Surfen in Valencia

Surfen Valencia

Valencia wordt er vaak niet om herkend maar de stad heeft naast een prachtig goudkleurig strand ook het perfecte klimaat om te surfen! Volgens muchosol.nl is Valencia zelfs 1 van de 3 mooiste plekken om te surfen in Spanje. Hoe en waar je moet surfen? About Valencia gaat je daar bij helpen. 

Klimaat

Valencia’s strand ligt aan de kant van de middellandse zee, het water heeft daardoor een heerlijk temperatuurtje. Door de zon en de temperatuur zal je daarom nooit klagen als je het water in valt! Daarnaast zijn er vaak genoeg goeie windstoten om surfbare golven te creëren. Voor actuele standen van de wind en temperatuur kun je altijd kijken op mediterraneansurfschool.com om te kijken of vandaag een goeie dag is om te surfen. 

Surfen Valencia
Mediterranean Surfschool Bron: www.mediterraneansurfschool.com

Ocean Republik

 

Ocean Republik heeft naast surf lessen ook wind en kitesurf lessen. De surfschool biedt alle spullen die je nodig hebt voor de lessen voor een betaalbare prijs. Dit is een geweldige plek als je wilt leren surfen of je techniek wilt leren verbeteren. De ervaren Valencianen die de lessen geven spreken daarnaast ook gewoon Engels dus de communicatie zal goed verlopen. Ocean Republik is te vinden op de haven van Valencia naast de populaire Marina Beach Club.

Voor meer informatie kun je naar http://www.oceanrepublik.com

Surfen Valencia

Wet Valencia

 

Wet Valencia is een surf winkel Carrer de la Casa de la Misericòrdia in de West kant van Valencia. Deze winkel verzekerd je van kwaliteit materiaal tegen een goede prijs. Daar naast is de online winkel heel handig om het gewoon bij je thuis te laten bezorgen. Neem rustig een kijkje op de website om door het assortiment surf gear heen te gaan en bereid je voor op de golven van Valencia!

 

Voor meer informatie kun je naar https://wet-store.com/

Surfen Valencia
Ocean Republik kitesurfing bron: Oceanrepublik.com

Beste Surfspots in Valencia

De stad Valencia heeft 3 populaire stads stranden. Maar als je iets buiten Valencia gaat heb je gelijk andere stranden met ook andere golfbare golven. De beste surf spots in Valencia hebben wij daarom op een rij gezet zodat jij gelijk kan beginnen met die golven overmeesteren.

 

La Malva-Rosa

La Malva-Rosa is samen met Las Arenas het bekendste strand van Valencia. Hier komen de meeste mensen om lekker te zonnen en van het weer te genieten. Maar je kunt hier zeker ook surfen! Aan dit strand zitten ook een paar surfshops en een hoop winkeltjes waar je van alles kunt kopen. Handig dus als je net begint met surfen. De golven zijn ook heel goed, vooral als je de goeie dagen uit zoekt.

Surfen Valencia
La Malva-Rosa beach bron: http://blog.livingvalencia.com

Cullera

Dit prachtige vissers dorpje is perfect als je wilt surfen en van een ‘urban’ omgeving wilt genieten. De golven hier halen zo’n 1 tot 1,5 meter en lokale surfers komen hier regelmatig heen. Niet slecht dus. Cullera ligt zo’n half uurtje met de auto van Valencia. 

Surfen Valencia
Cullera Valencia bron: https://www.homeaway.es

El Saler

 

Niet te verwarren met het grote winkelcentrum in Valencia is El Saler ook een plaatsje zo’n 15 min met de auto van Valencia. Het strand is ongeveer 5 km (lekker ruim dus) en is een stuk minder toeristisch en druk dan ‘La Malva-Rosa’. Surfers rondom Valencia gaan hier dan ook vaak heen om de ‘waves’ te pakken. Het is wel aanbevolen dat je hier gaat surfen als je wat gevorderder bent, maar je kunt er anders ook altijd gewoon nog lekker wat gaan drinken!

Surfen Valencia
El Saler Valencia bron: http://lomejordevalencia.com