Picknicken in Valencia

Picknicken valencia
bron: http://agendadeisa.com/parque-la-rambleta/

In Valencia zijn genoeg gelegenheden om een lekker hapje of een verkoelend drankje te doen. Maar wat nog veel lekkerder is dan in de zon op het terras te zitten, is in de zon in het gras picknicken! Zitten waar je wilt, heerlijk van de Spaanse natuur genieten, About Valencia gaat jou helpen de beste plek te vinden voor de aller gezelligste picknick in Valencia.

Maar eerst, waar moet ik mijn mand vullen?

Voor je picknick moet je natuurlijk goed voorbereid zijn en de lekkerste dingen mee nemen.  Gelukkig heb je overal in Valencia kleine lokale winkeltjes met vers groenten in fruit. Uiteraard kun je alles ook in de supermarkt kopen maar voor het authentieke gevoel en 100% verse producten is dit natuurlijk wel heel leuk!

Wat je ook kunt doen is naar het Mercado Central gaan. Deze gigantische markt heeft alles wat je voor je picknick nodig hebt en alles is vers. Groenten, vlees, vis, kaas, noem maar op, het is hier te verkrijgen! (Klik op de link om meer over het Mercado Central te lezen)

 

Picknick spots

 

Parque De La Rambleta

 

 

Dit park word veel gebruikt onder de locals om te hardlopen of sporten, maar is totaal niet toeristisch. Hierdoor zal het een stuk rustiger zijn dan de meeste bekende parken in Valencia. Maar dat het minder bekend is, betekend niet dat het minder mooi is! Je hebt grote grasvelden waar je lekker neer kunt ploffen, een meertje midden in het park en veel bomen om je de benodigde schaduw te geven. Parque De La Rambleta is zo gezegd een ‘a jewel hidden in the city’ van Valencia en een perfecte plek voor jouw picknick.

Picknicken valencia
bron: http://agendadeisa.com/parque-la-rambleta/

Turia park

 

 

Het makkelijkste (en misschien wel mooiste) om te picknicken zal het Turia park zijn. Dit 10 kilometer lange park gaat kronkelend door Valencia en biedt overal prachtige plekjes om te gaan zitten en van je picknick te genieten. Het park zit niet alleen vol met prachtige bloemen, bomen en planten, maar je komt ook langs prachtige oude en moderne gebouwen. Het eindigt dan ook bij de beroemde stad van kunst en wetenschap. Het beste wat je hier kunt doen is zelf lekker rond te lopen om het perfecte plekje uit te zoeken, want plek is er genoeg!

Picknicken valencia

Natuurpark Albufera

 

Albufera staat bekend om haar prachtige zoetwater meer en heerlijke eten dat vers uit de omgeving komt. Maar wat natuurlijk ook hartstikke leuk is; je eigen picknick mee nemen! Heerlijk rustgevend aan het water met een flesje wijn, wat lekkere broodjes en verse ingrediënten, het kan allemaal. En als je lunch voorbij is kun je nog altijd als avond eten echt authentieke Paella eten in het stadje dat aan Albufera ligt. Albufera is altijd gratis te betreden, maar je kunt wel bootjes of rondleidingen huren om lekker op het meer te dobberen.

 

Voor meer informatie over Albufera en authentieke Paella klik dan hier.

Picknicken valencia

Strand van Valencia

 

 

Picknicken aan het strand is uiteraard een klassieker, maar kan nog wel is lastig zijn met drukte. Gelukkig zit je bij Valencia altijd goed als het op plek neer komt. Het 4 kilometen lange strand biedt meer dan genoeg plaats aan om lekker te zitten en van de picknick te genieten, ook op de drukkere dagen. Als nog te druk? In de omgeving van Valencia zijn nog meer stranden te vinden! In totaal heeft Valencia 3 stads stranden en liggen er in de buurt ook nog mooie plekken om te ontdekken. Kijk voor meer informatie over de stranden van Valencia en haar omgeving op onze pagina stranden.