Weersverwachtingen Valencia

weer valencia

Regen, grijze wolken en dikke jassen. Dit zijn een paar woorden die gauw in je op komen als iemand je vraagt Nederland te omschrijven. Ondanks dat van de knusse winters en gezellige herfst dagen hun eigen romantiek hebben is het niet te ontkennen dat midden in de winter buiten in je T-shirt rond te kunnen lopen niet heerlijk is. Valencia heeft van lente tot winter niet alleen heerlijk weer, maar ook is het bijna elke dag volop zon. Sommige maanden zijn wat koeler dan anderen, maar gemiddeld wordt het overdag niet kouder dan 16° Celsius. In de zon is dat dus nog steeds een heerlijke temperatuur. Wat zijn de weersverwachtingen in Valencia? Kijk hier onder voor een overzicht van het weer door het jaar heen! 

weer valencia

Valencia door het jaar heen

 

Neerslag

Onthoudt dat in het tabel hier boven de neerslag gemiddeld staat vermeld, in het algemeen regent het heel weinig in Valencia. Als het regent dan gebeurt het meestal een paar dagen lang, en dan is het weer achter de rug.

De maand oktober is de maand met vaak de meeste neerslag. Maar ook dat verschilt elk jaar weer. Oktober 2017 had bijvoorbeeld bijna geen neerslag. De reden hiervoor is dat Valencia een mediterraan klimaat heeft door de zuidelijke ligging in Spanje.

 

Heetste maanden

 

De maanden juni tot augustus zijn de heetste maanden van het jaar. De temperatuur kan oplopen tot in de 40° Celsius, soms iets te heet dus. Let daarom goed op dat je voor de beste temperatuur niet in het hoogst seizoen naar Valencia gaat, want verbranden is in deze tijd een hoog gevaar (goed insmeren dus!). Gelukkig is er in Valencia genoeg plek om lekker in de schaduw te liggen. Je kunt dus gewoon naar het strand gaan, mits je wel de schaduw op zoekt, of lekker in het park wandelen in de beschutting van de bomen. 

Winterzonbestemmingen

Valencia is de perfecte bestemming als je in de winter even weg wilt van de grauw en kou. Niet heeft alleen het weer een aangenaam temperatuurtje maar ook is er zo goed als elke dag zon. Je kunt ook iets zuiders gaan naar het Costa Blanca gebied waar de temperatuur nog wat hoger zal zijn dan in Valencia. Maar omdat het wat frisser is dan in de zomer betekend het niet dat je niet naar het strand kan! Met de zon kun je nog steeds prachtige strandwandelingen maken, of voor de sportieve reizigers zijn de winter maanden de beste tijd om te surfen in Valencia. Ook is met de kerst de stad prachtig ingericht met verlichting en versiering, alleen mis je dan toch de sneeuw wel een beetje.

 

Tip!

 

Ondanks dat Valencia nooit echt koud is, is het toch aan te raden een goede jas mee te nemen als je in de winter periode gaat. In de ochtenden en avonden zal het namelijk wel een stuk kouder zijn.

 

Vers fruit

Valencia heeft niet oranje in haar vlag, wapen en voetbal team zonder reden. Valencia is namelijk de stad van de Sinaasappel! De lekkerste sinaasappels van Spanje komen terecht uit Valencia en dat is in de wintertijd ook goed te zien. In de winter is dit fruit hier namelijk op zijn best en daarom hangen in december de Valencianen overal (nep) sinaasappels door de bomen samen met de kerst versiering. Zie je toch liever een echte sinaasappel? Ga in de winter tijd naar het Mercado Central, daar kun je ze vers en in grotehoeveelheden inslaan! (Of gebruiken voor de typische Valenciaanse Agua de Valencia cocktail) 

weer valencia