Weg met de kerst

kerst valencia

Is de winter te koud? Is de sneeuw alsnog regen gebleven? Of is het natte sneeuw waardoor je doorweekt verkouden thuis komt? Laat die kou en donkere wolken achter je en ga weg met de kerst naar Valencia! De winter in de zon door brengen is niet alleen heerlijk maar ook nog is gezond! Zeg gedag tegen de winter depressies en laadt opnieuw op met kerst in het zonnige Valencia. 

 

Wat voor weer kan ik met kerst verwachten?

De zon verdwijnt bijna nooit in Valencia. Door het jaar heen regent het af en toe voor korte periodes en komt de zon daarna voor lange tijden achter elkaar weer tevoorschijn. De maand waarop het gemiddeld het meest regent in oktober, maar ook dat verschilt elk jaar weer. In 2017 regende het maar zo’n 4 dagen, niks dus voor de maand met het meeste regen! Wat je in ieder geval niet zal zien in de winter is sneeuw, met gemiddelde temperatuur rond de 16 graden en zon. Het kan dus zeker fris worden, maar dat hoort ook wel bij de kerst stemming, en daarnaast maakt de zon het altijd een stuk warmer. Een jas mee nemen is dus wel nodig! Kijk voor meer informatie op onze weersverwachtingen pagina.

 

Wat te doen met kerst

Valencia is met kerst prachtig ingericht en opgelicht door de stad heen. Versiering in de stad, sinaasappels aan de bomen (de winter tijd is de tijd dat de sinaasappels rijp zijn) geven je het echte kerst gevoel, maar dan met zon! Een grote reden dat een hoop mensen naar Valencia gaan is omdat het aan de zee ligt en een prachtig lang strand heeft. Loop je het strand in de winter dan mis? Zeker niet! In de winter tijd schijnt de zon alsnog en is het perfect voor heerlijke strandwandelingen langs de kust. Ook surfers zijn in deze tijd nog druk actief doordat de golven in deze tijd op hun best zijn.

Hou je van wandelingen door de natuur of zelfs de bergen? Dat kan als geen ander in Valencia alleen is het in de zomer periode soms zo heet dat je liever je deur niet uit gaat. In de winter is de temperatuur daarom perfect om op ontdekkingsreis te gaan. Ook om simpelweg de stad te verkennen is de temperatuur in de winter een stuk aangenamer dan in de 40 graden brandende zon. De planten en bloemen zullen juist meer in bloei zijn dan rond de zomer tijd, alleen maar mooier dus! Alles is net zo prachtig in de winter als in de zomer alleen zonder die ondragelijke hitte. Perfect dus.

 

Voor de kids

 

Met kerst zijn er ook een hoop leuke voor de kinderen te doen! Zo heb je bijvoorbeeld (voor jong en oud) in de Ciudad de las artes van 16 december tot 8 januari een prachtige ijsbaan voor het echte winter gevoel. Er staat ook een kerstmarkt waar verschillende dingen te koop zijn en er staan een hoop ijscokarren, omdat de zon natuurlijk ook schijnt! Verder zijn er onder anderen poppen shows voor kinderen, speeltuinen en mini golf.