Galerijen in Valencia

galerij valencia

Valencia is een stad van kunst en cultuur. Prachtige musea en kunstwerken zijn overal te vinden als je een dage neemt om door de stad te lopen. Galerijen met fotografie, schilderijen en kunstwerken van alle soorten en maten zijn openbaar ten toon gesteld als je ze weet te vinden. Waar de populairste of misschien de meer lokale galerijen te vinden zijn? Lees gauw verder! 

IVAM

Het IVAM is bij verre de grootste naam in kunst in Valencia. Het is ook 1 van de eerste grote moderne kunst musea van Spanje, niet te missen dus als je in Valencia bent. De vaste collectie van het museum is redelijk klein, want IVAM focust zich liever op het tentoonstellen nieuwe namen en opkomende kunstenaren. De collectie veranderd dan ook regelmatig. Wat mooi aan dit museum is dat ze niet alleen focussen op ‘goeie’ artiesten maar ook op het kunst dat durft verder te gaan, artiesten die een impact maken op een grotere medium via hun kunst. Ook wordt er goede fotografie tentoon gesteld. Zoals elk andere goeie moderne kunst museum zijn de galerijen behoorlijk controversieel en is het aan jou om te beslissen of de kunst je aanspreekt.

 

Het museum is te vinden op de Guillem de Castro, 118.

Prijs:

2 euro

1 euro voor studenten

Zondagen gratis

 

Ga voor meer informatie naar https://www.ivam.es/

 

Centre del Carme

Centre del Carme is een museum wat zich focust op hedendaagse kunst van in het algemeen opkomende en niet of minder beroemde artiesten. Je kunt hier van alle soorten kunst vinden, sculpturen, schilderijen, fotografie en alles daar tussen.  Het is populair onder de locals omdat de kunst vaak van lokale artiesten wordt tentoongesteld. Wat ook leuk aan dit museum is dat er ook activiteiten worden georganiseerd voor kinderen, om de nieuwe generatie kennis te laten maken met kunst en de vele soorten die daar bij komen. 

 

Het museum is te vinden op Calle Museo, 2

Prijs:

Gratis!

 

Ga voor meer informatie naar http://www.consorcimuseus.gva.es/centro-del-carmen

 

MuVIM

Het MuVIM is in het opzicht van hedendaagse kunst wat anders van de andere musea. Deze tentoonstellingen en galerijen bevatten namelijk ook historische kunst. Oude schilderijen en zelfs archeologische vondsten zijn hier te vinden in verschillende vormen en maten. Ook wordt er moderne kunst tentoon gesteld op verschillende afdelingen binnen het gebouw. In het museum zit een bibliotheek met duizenden soorten boeken en een boekenwinkel, perfect dus als je meer wilt inlezen over bijvoorbeeld de historische vondsten die daar te bewonderen zijn. In het kort is het MuVIM het perfecte museum voor de liefhebbers van historische en moderne kunst, en kun je er genieten van de vele boeken binnen de bibliotheek.

 

Het MuVIM is te vinden op Calle de Quevedo, 10

Prijs:

2 euro

1 euro voor studenten

 

Zondagen gratis