Evenementen in Valencia

Las Fallas (laatste zondag februari tot 19 maart)

Las Fallas is het meest bekende feest van Valencia en is ter ere van Sint-Jozef. Dit ongeveer 3 weken durende feest staat bekend om het verbranden van grote poppen die daar voorafgaand door de stad zijn te bewonderen. Dit verbranden (La crema) vindt op de laatste dag van Las Fallas plaats. Tijdens de periode van Las Fallas wordt elke dag om 12:00 uur de Mascleta gehouden op het Plaza Ayuntamiento. Dit is een indrukwekkende vuurwerk show die zeker het bezoeken waard is. Wil je langskomen tijdens Fallas? Dan is het aan te raden om de laatste dagen te komen (15-19 maart). Dit is de periode dat het feest zijn hoogtepunt bereikt!

 

Semana Santa (20-27 maart)

Semana Santa (Heilige week) is de week rondom Pasen. Tijdens deze religieuze week wordt het paasverhaal verteld door middel van processies. Er vinden optochten plaats door de stad en beeld(en) door de stad verplaatst. De lijdensweg van Jezus wordt op deze manier uitgebeeld.

 

Festival international de viento (22 & 23 april om 10:30 uur)

Tijdens het Festival International de Viento (international festival van de wind) wordt een groot vlieger festival gehouden op het Malvarossa strand. Indrukwekkend om naar te kijken of om zelf mee te doen!

 

Corpus Christi (elk jaar andere datum)

Corpus Christi is een belangrijk katholieke feestdag. De dag dat Jezus zichzelf aan de mensen gaf in de vorm van wijn en brood wordt hier herdacht. Het feest werd in Valencia voor het eerst gehouden in 1355 en is een jaarlijks terugkerend evenement. Het feest wordt gevierd door middel van processies door de stad.

 

Festival de les Arts (9 & 10 juni)

Dit kunstfestival vindt plaats in de Ciudad de las Artes y Ciencias. Het festival de les Arts Valencia is een combinatie van kunst, muziek maar bijvoorbeeld ook foodtrucks waar je heerlijk kan eten!

 

Feria de Julio (de hele maand juli)

De maand juli is een feestmaand in Valencia en er is een grote diversiteit aan evenementen die zullen plaatsvinden. Denk hierbij aan concerten en het traditionele bloemengevecht, tot aan stierengevechten. Wanneer je in juli in Valencia bent is het zeker aan te raden de kalender in de gaten te houden voor de evenementen die rond deze periode zullen plaatsvinden.

 

Low festival (28-29-30 juli)

Dit muziekfestival vind plaats in de stad Benidorm wat ten zuiden ligt van Valencia.

 

Medusa festival (augustus)

Hou je van techno/house muziek? Dan is Medusa festival het perfecte festival voor jou. Dit 3-daagse festival vind plaats in Augustus (de exacte datums voor 2017 nog niet bekend) op het strand van Cullera.

 

Arenal Sound Festival (1-6 augustus)

Arenal Sound festival is een festival met een brede selectie aan muziek met voor ieder wat wils. Het festival vindt plaats op het strand van Valencia en duurt een week.

 

Tomatina (laatste woensdag van augustus)

Tomatina is een jaarlijks event wat wereldwijd bekend is om het grote tomatengevecht. In het kleine plaatsje Buñol (40km van Valencia stad) wordt dit evenement gehouden. In de straten van Buñol worden honderden kilo’s tomaten door de mensen op elkaar gegooid. Wil je dit spectaculaire evenement bijwonen? Koop dan een kaartje op de website van Tomatina, er worden maar een gelimiteerd aantal mensen toegelaten tot het evenement!

 

Dia de la Comunidad Valenciana (9 oktober)

Dia de la Comunidad Valenciana is een regionale feestdag voor Valencia. Bijna iedereen heeft deze 9 oktober een vrije dag en de nacht van 8 op 9 oktober is een nacht waarop veel gefeest wordt. Daarnaast zal vind om middernacht (8 op 9 okt) een spectaculair vuurwerk plaats wat ongeveer een kwartier aanhoud. Dit vuurwerk wordt afgestoken op de Puente de las Flores.

 

Moto GP (november)

 

In november komen motorfans bijeen in Valencia (net iets buiten de stad) voor het weekend van de jaarlijkse Moto GP. Voor motorfans een goed weekend om langs te komen in Valencia!