Horchata in Valencia

Horchaterias

Horchaterias zijn de speciaalzaken waar Horchata wordt verkocht. Horchata is een populair drankje onder Valencianen. Het is een soort melkdrankje gemaakt van chufas, een soort noten vergelijkbaar met amandelen. Deze chufas worden gemengd met water en suiker. Horchata is een typisch Valenciaans product en leuk om eens te proberen in één van de vele horchaterias die zich in Valencia bevinden.

 

Santa Catalina

Santa Catalina is één van de bekendste horchaterias. Deze horchateria bevindt zich in het oude centrum van Valencia naast het Plaza de la Reina. Horchateria Santa Catalina is meer dan 100 jaar oud en naast horchata kun je hier bijvoorbeeld ook gewoon koffie bestellen of churros met chocolade proberen.

 

Fabian

Horchateria Fabian is gelegen in de buurt El Ensanche (naast Ruzafa) iets zuidelijker van de Gran Via (grote straat) van Valencia. Naast dat Fabian een horchateria is, is het ook een chocolateria en ze staan bekend om hun warme chocolade. Net als Santa Catalina is Fabian zeker een aanrader om eens langs te gaan als je je in de buurt bevindt.

 

Sequer lo Blanch

 Sequer lo Blanch is een Horchateria buiten de stad, in het dorpje Alboraya. Dit dorpje grenst direct aan Valencia, je hoeft dus niet heel ver te reizen. Alboraya is een boerenlands dorpje maar vlakbij de stad. Je hebt hier een andere atmosfeer zonder ver te reizen. Alboraya wordt gezien als de hoofd(stad) van de Horchata. Het staat dus voorop dat je hier zeer goede horchata kunt proeven. Daarnaast is Sequer lo Blanch ook een arroceria, wat inhoud dat je hier ook de heerlijke traditionele rijstgerechten van Spanje kunt proberen. Ideaal om een Spaanse maaltijd te eten en daarna een horchata te drinken!