Kerken van Valencia

Iglesia de Santa Catalina

De Iglesia de Santa Catalina gevestigd in het centrum van de stad Valencia ligt aan het Plaza Lope de Vega vlakbij Plaza de la Reina. De kerk is in Gotische stijl gebouwd en is meerdere malen in de geschiedenis noodgedwongen gerestaureerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een brand.

 

 

Tip: heb je net een bezoek gebracht aan deze mooie kerk en zin in een snack? Naast de kerk vind je Horchateria Santa Catalina. Bij deze Horchateria kun je genieten van authentieke horchata en/of genieten van (volgens enkele locals) de beste churros van de stad Valencia.

kerk valencia

Iglesia Real Basilica de Nuestra Señora de los Desamparados

De Iglesia Real Basilica de Nuestra Señora de los Desamparados is toegewijd aan de heilige beschermheer van de stad Valencia. De kerk is gebouwd tussen 1652 en 1667 door Diego Martinez Ponce de Urrana en is de enige kerk in het oude centrum van de stad die volledig vanaf de grond af nieuw gebouwd is. Dat wil zeggen niet verder gebouwd vanaf een ouder al bestaand gebouw. De zij kapel is in barokke stijl gebouwd en was een van de eerste van zijn soort in Spanje. Deze kerk vind je op het prachtige Plaza de la Virgen!

kerken valencia

Catedral de Santa Maria de Valencia

De Catedral de Santa Maria de Valencia is een kathedraal gebouwd tussen 1262 en 1356 en is toegewijd aan de heilige maagd Maria. De bouwstijl van de kathedraal is voornamelijk Gotisch, echter bestaat de kathedraal ook uit onder andere romaanse, renaissance en barok-stijlen.

 

 

In de kathedraal tref je veel kunst aan zoals bijvoorbeeld schilderijen van Francisco Goya. De kathedraal staat echter voornamelijk bekend om het bewaren van de heilige graal. Deze graal die sinds de 15de eeuw in bezit is van de kathedraal moest in 1785 gerestaureerd worden nadat deze kapot was gevallen maar is hedendaags nog steeds te bewonderen in de Catedral de Santa Maria de Valencia.

kerk valencia

Iglesia San Juan del Hospital

In het centrum van de stad in de Seu-Xerea buurt is de kerk San Juan del Hospital te bewonderen. De kerk is opgericht in het jaar 1238 en is daarmee de oudste kerk die de stad Valencia kent.

kerken valencia

Kerken in Valencia interessant? Kijk hier dan ook eens naar: