Mercado Central in Valencia

Mercado central Valencia Markt

De Mercado Central (Mercat Central in het Valenciaans) is de grootste markt voor verse lokale producten zoals vis, vlees en groenten van Valencia. De Mercado Central is gevestigd in het centrum van Valencia en bevind zich in een prachtig oud gebouw. Op deze plaats werd al eeuwen handel gedreven, echter moesten de Valencianen wachten tot begin 20ste eeuw voor een overdekte ruimte. Er werd een prachtig mediterraans gebouw gebouwd bestaande uit stalen ornamenten, glaswerk en keramiekwerk. Deze werd in 1910 gebouwd, en officieel geopend in 1928 door Koning Alfonso XIII.

 

De Mercado Central staat bekend als een gebouw van hoogstaande architectuur en is een van de meest bezochte plaatsen in Valencia. Het symbool van de Mercado Central is een groene papegaai, deze papegaai is te zien op de top van het gebouw (30 meter).

 

De markt heeft een oppervlakte van meer dan 8.000 vierkante meter en bied plaats voor 959 marktkraampjes. De Mercado Cental is een plek die je gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Valencia en biedt naast een prachtige bezienswaardigheid ook nog de mogelijkheid heerlijke verse streekproducten te kopen.

 

In onze wandelroute door het stadscentrum van Valencia kom je ook langs deze markt!

 

Mercado central Valencia Openingstijden:

 Maandag t/m Zaterdag:  07:00-15:00

(feestdagen meestal gesloten)