Musea van Valencia

El Oceanográfico

El Oceanográfico is het grootste aquarium van Europa en een must-visit voor liefhebbers van het onderwaterleven. In tegenstelling tot de andere 6 gebouwen in de Ciudad de Las Artes is El Oceanográfico niet ontworpen door Santiago Calatrava maar door Felix Candela. Een leuke activiteit is “Dormir con tiburones” (Slapen met de haaien). El Oceanográfico biedt de mogelijkheid om te slapen in het aquarium onder de tank waar onder andere de haaien zwemmen. Voor meer informatie hierover kan de website van El Oceanográfico geraadpleegd worden.

 

Openingstijden: van 10.00 tot 18.00 uur van zondag t/m vrijdag, en van 10.00 tot 20.00 uur op zaterdag.

 

Prijs:

Normaal: €28.50

 

Reductie (kinderen onder 12 jaar en 65+): €21.50

Musea Valencia
Musea Valencia

Casa Museo Blasco Ibañez

Het museum Casa Museo Blasco Ibañez is vlakbij het La Malva-rosa strand van Valencia gevestigd. Dit museum was tevens ook het huis (casa) van de schrijver en politicus Vicente Blasco Ibañez. Blasco Ibañez studeerde rechten aan de Universiteit van Valencia en rondde zijn studie af in 1888 maar is nooit rechten gaan uitoefenen. Hij was meer geïnteresseerd in politiek. Hij voegde zich bij een republikeinse partij en startte zijn eigen krant (El Pueblo). Door zijn controversiële ideeën en publicaties werd hij regelmatig gevangengenomen en zelfs een keer neergeschoten.

 

In dit museum kun je een kijkje nemen in het leven van Blasco Ibañez. Je treft persoonlijke spullen aan, literaire werken, portretten en beeldhouwwerken.

 

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag: 09:30–14:00 uur en 15:00–19:00 uur

Zondag: 09:30–15:00

 

Prijs
€ 2,00 (algemeen tarief)


Museo Benlliure

Het Museo Benlliure is het museum van de Valenciaanse schilder Jose Benlliure Gil. Naast zijn schilderwerken zijn er in dit museum ook werken van zijn zoon te bewonderen en van beroemde schilders als Joaquín Sorolla en Francisco Muñoz-Degrain. Verder bevat het museum een prachtige tuin die zeker het bewonderen waard is.

 

Het museum is een gebouw uit 1883 en telt 3 verdiepingen. Het gebouw was het familiehuis van de familie Benlliure. In 1958 werd het familiehuis door de oudste dochter van Benlliure aan de gemeente Valencia geschonken onder de voorwaarde dat het huis als museum voor de kunst van de familie Benlliure gebruikt zal worden.

 

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag: 09:30–14:00 uur en 15:00–19:00 uur
Zondag: 09:30–15:00

 

Prijs
€ 2 (algemeen tarief)


Museo Centro del Carmen

Het Centro del Carmen museum ligt, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, in de buurt El Carmen. In 1281 werd het koninklijke klooster Nuestra Señora del Carmen de Valencia gesticht buiten de Arabische stadsmuren net als andere kloosters in die tijd zoals bijvoorbeeld Santo Domingo (1238) en Augustine (1250). Vanaf 1356 na de bouw van de nieuwe middeleeuwse stadsmuren viel het klooster binnen de stadsmuren, in de buurt die tegenwoordig El Carmen heet. Na enkele honderden jaren verloor het klooster zijn religieuze waarde en werd het van 1848 een kunstschool. In 1983 werd het klooster tot Spaans nationaal en historisch monument verklaard. Er volgde een renovatie die tot 2011 duurde en sindsdien is het gebouw een museum. In dit museum worden wisselende kunst tentoonstellingen gehouden (voornamelijk schilderkunst). Kijk daarom vooraf wat voor tentoonstelling er plaatsvindt wanneer je Valencia bezoekt of laat je verassen!

 

Openingstijden:
1 oktober t/m 14 juni
Dinsdag t/m zondag: 10:00–19:00 uur
15 juni t/m 30 september
Dinsdag t/m zondag: 11:00–14:00 uur en 17:00–20:00 uur

 

 

Entree:
Normaal ticket: € 2,-


Instituto Valenciano del Arto Moderno (IVAM)

Het Instituto Valenciano del Arto Moderno (IVAM) is het museum van de moderne kunsten. Het museum bevindt zich in het centrum van de stad in de buurt El Carmen en is open sinds 1989. In het museum kun je een grote diversiteit aan moderne kunst bewonderen. Het Instituto Valenciano del Arto Moderno heeft onderscheid gemaakt in acht verschillende thema’s. Dit zijn: Julio González and Ignacio Pinazo, Analytical Abstraction, Dreamlike Poetics and Dada, Gestural Informalism, Reality and its Chronicles, Urban Cartography, Individual Mythologies en Contemporaneities 1980-2010.

 

Het Instituto Valenciano del Arto Moderno bevat een permanente collectie maar ook een tijdelijke collectie die rond de 3-6 maanden wisselt.

 

Openingstijden:
Dinsdag t/m donderdag van 11:00–19:30 uur
Vrijdag van 11:00-21:00 uur
Zaterdag & zondag van 11:00–19:30 uur

 

Entree:
€ 6,00 (algemeen tarief)
Museo de Bellas Artes

Het Museo de Bellas Artes, oftewel museum van de schone kunsten, is gevestigd naast het park Jardines del real en naast de Turia in het Palacio de San Pio V. Het museum werd in 1768 opgericht en is 2x verhuisd. De collectie van het museum bestond van origine uit werken van Valenciaanse kunstenaren, echter tijdens de Franse bezetting is hier veel Franse kunst aan toegevoegd. Na deze Franse bezetting zijn deze werken weer terug geschonken aan Frankrijk. Tegenwoordig bestaat de collectie uit werken van Spaanse, Italiaanse, Nederlandse en Vlaamse meesters.

 

Een groot voordeel van dit museum is dat het in tegenstelling tot veel andere musea in Valencia ook op maandag geopend is. Daarnaast is entree voor dit museum geheel gratis!

 

 

Openingstijden:
Maandag: 11:00–17:00 uur
Dinsdag t/m zondag: 10:00–19:00 uur


Museo del Patriarca

Het Museo del Patriarca is gevestigd in het oude Real Colegio Seminario del Corpus Christi. Dit “colegio” was een opleidingsinstituut voor rooms-katholieke priesters in de 16de eeuw. In 1959 opende aartsbischop Juan de Ribera in dit gebouw het Museo del Patriarca. Sinds 1962 is het “colegio” een nationaal historisch monument verklaard.

 

Naast het indrukwekkende historische gebouw vind je in het museum kunstwerken van Caravaggio, Baglione, El Greco, Morales en Ribalta. Verder bevat het Museo del Patriarca een bibliotheek met veel oude en zeer waardevolle boeken uit de geschiedenis!

 

Entree & openingstijden:

Entree voor alleen het museum is €3. Voor €4 krijg je hier ook een tour bij verder kan je nog kiezen uit een ticket van €5 (tour + toegang tot kerk, kapel, klooster en trappen, maar niet tot het museum) of een ticket van €7 (tour + toegang tot museum, kerk, kapel, klooster en trappen). Kinderen onder de 6 jaar hoeven niet te betalen.

 

Mocht je interesse hebben in de tour, hou dan wel rekening met de starttijden.

 

 

Tijden van de tour:
Ma, di, woe, vrij: 10, 11, 12, 13, 17 en 18 uur
Do 11, 12, 13, 17 en 18 uur
Za 10, 11, 12 en 13 uurMuseo Fallero

Het Museo Fallero is toegewijd aan het typisch Valenciaanse volksfeest “Las Fallas” wat iedere jaar plaatsvindt in Maart. Bij dit 3 weken durende feest worden grote beelden/poppen (de Fallas) gemaakt door de inwoners, tentoongesteld, en aan het einde van het feest allemaal in brand gestoken. Voor meer informatie over dit feest kijk op onze pagina over Las Fallas onder de evenementenkalender.

 

Las Fallas is zeker een aanrader voor een bezoek, echter indien je niet in de gelegenheid bent om tijdens deze periode Valencia te bezoeken is Museo Fallero een oplossing.

 

Ieder jaar worden er 2 Fallas van de verbranding gered. Dit is één grote (volwassen) Falla, en één kleinere Falla. Deze Fallas worden aan het museum geschonken en kunnen daar bewonderd worden. Het Museo Fallero geeft een beeld weer van Fallas door de jaren heen en geeft veel informatie over dit imponerende typisch Valenciaanse feest. Ben je dus in Valencia, maar niet in de Fallas periode en wil je toch wat mee krijgen van dit feest? Dan is dit museum de ideale oplossing!

 

Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag: 10:00–18:00 uur (16 oktober t/m 14 maart)
Dinsdag t/m zaterdag 10:00–19:00 uur (15 maart t/m 15 oktober )
Zondag: 10:00–15:00 uur

 

Entree:

 

€2

museum valencia
museum valencia
museum valencia

Museo Historico Muncipal

Het Museo Historico Muncipal is zeker een aanrader voor iedereen die meer over de stad Valencia wil weten! Het Museo Historico Muncipal is namelijk een museum toegewijd aan de geschiedenis van de stad Valencia. Dit is nogal een rijke geschiedenis, denk hierbij aan Arabische verovering, Spaanse burgeroorlogen en het zijn van een Romeinse kolonie. In dit museum kom je hier alles over  te weten.

 

Het Museo Historico Muncipal bevindt zich in het prachtige stadshuis van Valencia op het Plaza Ayuntamiento in het centrum van de stad.

 

Het museum heeft beperkte openingstijden (houd hier rekening mee) en toegang kost €2.

 

 

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 9:00–14:00 uur


Museo Taurino

Ondanks dat er ook in Spanje veel tegenstanders zijn van stierenvechten is dit toch nog steeds een groot onderdeel van de cultuur van Spanje. In Valencia worden nog steeds stierengevechten gehouden in de arena op het Plaza de Toros.

 

Het Museo Taurino geeft een kijkje in de wereld van het stierenvechten en biedt ook de gelegenheid om de grote arena (plek voor 10.500 toeschouwers) van binnen te bekijken.

 

Openingstijden:

1 maart – 1 september
Di t/m zat: 10:00 – 19:00
Ma & zo: 10:00 – 14:00

1 september – 1 maart
Di t/m zat: 10:00 – 18:00
Ma & zo: 10:00 – 14:00

 

Entree:

€2

Musea Valencia

Musea Valencia interessant? Wellicht vind je dit ook interessant: