Stranden van Valencia

Strand Valencia

Het Malvarossa strand van Valencia

Het Malvarossa (Malva-rosa) strand van Valencia is (samen met Las Arenas) het bekendste en tevens het drukst bezochte strand van de stad Valencia. Echter gezien het strand lang en breed is zal je hier zelfs in de zomer geen moeite hebben een plekje te vinden. Het strand bevindt zich ten noorden van de haven tussen het strand Las Arenas en het strand Patacona. Het strand is ongeveer een kilometer lang en 125 meter breed.

 

Op dit strand tref je een mix van toeristen en locals aan. Op het strand is veel ruimte om een balletje te trappen (er staan voetbalgoaltjes op het strand) of te beachvolleyballen bij één van de vele velden die daarvoor zijn aangelegd.

 

Langs de boulevard van het strand vind je genoeg restaurants om lekker te eten. Zo kun je bijvoorbeeld rond 2 uur (Spaanse etenstijd) een 3 gangenmenu eten en daarna een lekkere siësta houden onder een parasol op het strand!

 

Het Las Arenas strand van Valencia

Het strand Las Arenas van Valencia is net als het Malvarossa strand druk bezocht door zowel locals als toeristen. Gezien het strand lang en breed is zal je hier wel altijd gemakkelijk een plekje vinden. Strand Las Arenas bevindt zich ten zuiden van het Malvarossa strand en ten noorden van de haven van Valencia. Het strand is ongeveer 1.2 kilometer lang en 135 meter breed.

 

Aan het begin van het strand Las Arenas (dat wil zeggen bij de haven) vind je Marina Beach Club. Deze vrij nieuwe beach-bar is ideaal om een drankje te doen met een zwembad dat uitkijkt over het strand. Deze bar/club is enkel open in de zomermaanden en s ’nachts transformeert de bar in een nachtclub om tot in de late uurtjes een dansje te doen!

Het El Saler strand van Valencia

Het strand van El Saler ligt net buiten de stad Valencia (ongeveer 15 minuten rijden met de auto) in het dorpje El Saler. Het strand is ongeveer 5 kilometer lang en 35 meter breed. Dit strand is een stuk rustiger dan de stadsstranden van Valencia en je zult hier meer Spanjaarden aantreffen dan toeristen. Verder staat het strand erom bekend erg schoon te zijn en worden er veel watersport activiteiten gedaan door Spanjaarden.

 

Wil je El Saler bezoeken dan is dit met de auto zeer goed bereikbaar en indien je deze niet tot je beschikking hebt kun je ook met de bus naar El Saler gaan!

Het strand van Oliva

Het strand van Oliva bevindt zich in het gelijknamige dorpje Oliva wat ongeveer een uur rijden ten zuiden van de stad Valencia ligt. Oliva heeft het langste strand van de provincie Valencia en kenmerkt zich door het zeer fijne zand en het feit dat het een rustig, niet toeristisch strand is. In de zomer vind je hier leuke beach-bars die vooral op zondagen druk bezocht worden.

Het Patacona strand van Valencia

Het Patacona strand is het 3de en laatste stadstrand van Valencia. Het strand bevindt zich ten noorden van het Malvarossa strand en ligt wat verder weg van het centrum van de stad dan de andere twee stranden (Las Arenas en Malvarossa). Het Patacona strand is bij uitstek geschikt wanneer je graag een wat rustiger en minder toeristisch strand wilt bezoeken zonder de stad Valencia te verlaten. Patacona is namelijk makkelijk te bereiken met het openbaarvervoer of je kunt er vanaf Las Arenas of Malvarossa naar toe lopen. Daarnaast vind je op dit strand enkele kleine cafeetjes/restaurantjes aan de boulevard waar je prima een drankje kunt doen of een hapje kunt eten. Ga je naar Patacona in de zomermaanden? Dan tref je op dit strand ook leuke beach-bars (chiringuitos of  xiringuitos) aan die op het strand worden opgezet!