Ciudad de las Artes y Ciencias

De Ciudad de las Artes y Ciencias (de stad van de kunst en wetenschap) is een van de grootste trekpleisters van Valencia en staat bekend om zijn prachtige moderne architectuur. De Ciudad de las Artes y Ciencias is ontworpen door Santiago Calatrava en is gebouwd in 1996. De opening vond twee jaar later plaats in 1998. Inmiddels telt de Ciudad de las Artes y Ciencias zeven gebouwen waarvan de laatste (L'Àgora) in 2009 is voltooid. Je vindt dit complex met prachtige gebouwen in de Jardin de Turia.

 

De Ciudad de las Artes y Ciencias bestaat uit de volgende zeven gebouwen:

·        L'Hemisfèric

·        Museo de las Ciencias Príncipe Felipe

·        L'Umbracle

·        El Oceanográfico

·        Palacio de las Artes Reina Sofía

·        El Puente de l'Assut de l'Or

 

·        El Ágora

L'Hemisfèric

L'Hemisfèric is een IMAX 3D cinema en een planetarium. L'Hemisfèric gebruikt state of the art technologieën om films te projecteren. Het gebouw representeert een menselijk oog en was het eerste gebouw van de Ciudad de las Artes y Ciencias.

 

 

Kosten: € 8,80 zonder kortingstarief.
Openingstijden: 11:00 uur tot 20:00 uur

Museo de las Ciencias Príncipe Felipe

Het Museo de las Ciencias Príncipe Felipe is een museum van wetenschappen. Het imponerende gebouw stelt een walvisskelet voor en bestaat uit 3 verschillende verdiepingen. Het Museo de las Ciencias Príncipe Felipe heeft een expositieruimte van rond de 26.000 m² (verdeeld over de 3 verdiepingen).

 

 

Kosten: € 8,00 zonder kortingstarief.
Openingstijden: 10:00 uur – 18:00 uur in het laagseizoen, 10:00 uur – 21:00 uur in het hoogseizoen.

L'Umbracle

L'Umbracle is naast een indrukwekkend openlucht gebouw met een daarin gelegen tuin met schitterende fauna ook een openlucht discotheek. Deze openluchtdiscotheek is echter alleen in de lente/zomer geopend. De tuin is wel het hele jaar door geopend. De tuin is gratis toegankelijk en een aanrader om eens door heen te lopen wanneer je je in de Ciudad de las Artes y Ciencias bevindt.

 

 

Openingstijden: 08:00 uur – 00:30 uur

El Oceanográfico

El Oceanográfico is het grootste aquarium van Europa en een must-visit voor liefhebbers van het onderwaterleven. In tegenstelling tot de andere 6 gebouwen in de Ciudad de Las Artes is El Oceanográfico niet ontworpen door Santiago Calatrava maar door Felix Candela. Een leuke activiteit is “Dormir con tiburones” (Slapen met de haaien). El Oceanográfico biedt de mogelijkheid om te slapen in het aquarium onder de tank waar onder andere de haaien zwemmen. Voor meer informatie hierover kan de website van El Oceanográfico geraadpleegd worden.

 

Kosten: €29.10 zonder kortingstarief

 

Openingstijden: afhankelijk per periode, raadpleeg hiervoor de website van el Oceanográfico.

Palacio de las Artes Reina Sofía

Het Palacio de las Artes Reina Sofía is een van de grootste gebouwen van de Ciudad de las Artes y Ciencias en tevens het grootst ontworpen gebouw van Santiago Calatrava. De bouw startte in 1995 en pas 10 jaar later in 2005 was het gebouw toegankelijk voor bezoekers. Het Palacio de las Artes Reina Sofía is voornamelijk een operahuis waar grote opera, theater en musicalprojecten kunnen worden opgevoerd. Het Palacio de las Artes Reina Sofía telt 14 verdiepingen en de grootste zaal biedt toegang voor 1470 personen. Het Palacio de las Artes Reina Sofía is naar onze mening een must see!

 

 

Openingstijden: afhankelijk van de voorstelling

El Puente de l'Assut de l'Or

 

El Puente de l'Assut de l'Or is de brug lopend door/langs de Ciudad de las Artes y Ciencias. De brug was voltooid in 2008 en wordt onder de locals ook wel “El Jamonero” genoemd. Dit betekent letterlijk de houder van een Jamon (Beroemde Spaanse ham). Deze naam heeft de brug te danken aan de vorm die enigszins vergelijkbaar te noemen is. Qua uitelijk is de El Puente de l'Assut de l'Or vergelijkbaar met de Erasmusbrug in Rotterdam.

El Ágora

 

Het El Ágora gebouw is een van de grootste gebouwen van de Ciudad de las Artes y Ciencias. Dit imponerende gebouw bevindt zich naast El Puente de l'Assut de l'Or. El Ágora is alleen toegankelijk indien er evenementen georganiseerd worden, dit is ook waar het gebouw voor bedoeld is. Denk hierbij aan congressen, productlanceringen, exposities maar bijvoorbeeld ook tennistoernooien. Zo is in 2012 de Valencia Open 500 gespeeld in El Ágora. Een vervelende constatering die toen tijdens dit toernooi plaatsvond was het feit dat men erachter kwam dat het dak lekte en er na elke service water van de baan geveegd moest worden.