Voetbal in Valencia

Voetbal Valencia
Voetbalstadion Mestalla van Valencia CF

Valencia CF

Valencia CF is de grootste voetbalclub van de Comunitat Valenciana en is gevestigd in de hoofdstad Valencia. Zij speelt haar wedstrijden op het hoogste niveau in Spanje, La Primera Division. Valencia CF speelt zijn thuiswedstrijden in het indrukwekkende Estadio Mestalla, net buiten het centrum van de stad.

 

Estadio Mestalla biedt plaats voor 52.469 toeschouwers. Estadio Mestalla werd in 1926 geopend met een wedstrijd tegen stadsgenoot UD Levante. Deze wedstrijd werd door Valencia CF gewonnen met 1-0. Het stadion werd door een Spaanse burgeroorlog ernstig beschadigd en diende gerenoveerd te worden in de jaren 40. Hedendaags wordt het Estadio Mestalla nog steeds gebruikt, echter sinds 2006 heeft de club plannen om naar een nieuw stadion te verhuizen. Dit stadion zal Nou Mestalla moeten gaan heten en zal een capaciteit hebben van 75.000 toeschouwers. Wegens financiële problemen ligt de bouw van het stadion nu al sinds 2009 stil. Wanneer de bouw hervat zal worden (niemand weet wanneer dit zal gebeuren) zal het circa 14 maanden duren tot het stadion afgebouwd is.

 

Na jaren van financiële problemen bij de club werd in 2014 aangekondigd dat de club grotendeels (ruim 70%) wordt overgenomen door een miljardair uit Singapore (Peter Lim). Sinds zijn komst heeft hij enkele investeringen gedaan in de vorm van nieuwe spelers en gehoopt wordt dat hij de bouw van het stadion ook weer in gang kan zetten. Echter zijn de resultaten na de overname nog niet verbeterd. Valencia CF maakt dit seizoen (2016/2017) nog geen sterke indruk.

 

 

Estadio Mestalla is een bezienswaardigheid die voor voetballiefhebbers zeker de moeite waard is. Er is mogelijkheid een rondleiding door het stadion te nemen en kaartjes voor voetbalwedstrijden kunnen zowel online als bij lokketen rondom het stadion gekocht worden. Let wel op dat wanneer je een wedstrijd tegen een topclub (Barcelona, Real Madrid of bijv. Atletico Madrid) wilt bijwonen, je op tijd je kaartjes zal moeten kopen!

Villarreal CF

Villarreal CF is een voetbalclub uit de plaats Villarreal de los infantes (ongeveer 1 uur rijden vanaf de stad Valencia) gelegen in de provincie Castellón. De provincie Castellón maakt deel uit van de Comunitat Valenciana. Villarreal CF speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio el Madrigal en biedt plaats aan 23.890 toeschouwers. Villarreal werd opgericht in 1923 en promoveerde voor het eerst naar de Primera Division in 1998. Hedendaags speelt Villarreal nog steeds in de Primera Division en heeft het zich geprofileerd tot een van de (sub)topclubs van de divisie.

Levante UD

Levante UD is de stadsgenoot van Valencia CF. Levante UD speelt normaal gesproken in de Primera Division maar na degradatie vorig jaar spelen zij dit seizoen (2016/2017) in de Segunda Division. Echter is Levante dit jaar volop in de race om volgend jaar terug te promoveren naar de Primera Division. Levante speelt zijn thuiswedstrijden in het Ciutat de Valencia stadion. Ciutat de Valencia heeft een capaciteit van 25.354 toeschouwers. Ondanks dat Levante UD en Valencia CF stadsrivalen zijn onderhouden zij een goede band met elkaar.

Voetbal Valencia interessant? Wellicht vind je dit ook interessant: