Wijken van Valencia

Ruzafa

Ruzafa (of Russafa in het Valenciaans) is één van de hipste buurten in Valencia. Het is gelegen in het zuiden van het oude centrum, beginnend vanaf het Plaza de Toros. In Ruzafa vind je veel (tapas) barretjes, restaurantjes theaters en kunstgalerijen. Het is een multiculturele buurt waar je veel hippe, alternatieve en creatieveling zal vinden maar ook veel typisch Valenciaanse locals.

 

 

Ook bevat deze buurt haar eigen Mercado (markt). De Mercado de Ruzafa is een markt waar je verse lokale streekproducten kunt kopen. S ’nachts is Ruzafa een levendige buurt en ideaal om een drankje te doen of lekker uit eten te gaan. De terrassen zitten meestal vol en in de buurt hangt een aangename gezelligheid, een aanrader!


El Carmen

De buurt El Carmen is de oudste volkswijk van Valencia, ligt in het centrum van de stad, en staat bekend om haar mooie historische straatjes. El Carmen is een must-see wijk in een stedentrip naar Valencia. Het lopen door de buurt El Carmen is een bezienswaardigheid op zich maar verder tref je onder andere ook veel musea, kerken en historische gebouwen. Ook bevinden de Torres de Serranos zich in El Carmen. Dit is één van de oude toegangspoorten van Valencia. Je kunt deze torens beklimmen voor een mooi uitzicht over Valencia.

 

El Carmen transformeert in de avond van oude historische Spaanse buurt naar een ware uitgaansgelegenheid. El Carmen is een populaire buurt om uit te gaan en een drankje te doen. Veel studenten gaan hier tot laat in de nacht uit.

 

 

Ben je van plan overdag een kijkje te nemen in El Carmen? Houd er dan rekening mee dat de meeste winkeltjes gesloten zijn tussen 14:00-17:00 uur!


Cabanyal

De buurt Cabanyal is een oude vissersbuurt gelegen aan het strand van Valencia. Het Malvarossa strand om precies te zijn. Cabanyal gaat terug naar de 13de eeuw en is vanwege zijn oude vissershuisjes sinds 1993 cultureel erfgoed geworden. Verwacht echter van deze buurt geen prachtige gebouwen, de buurt is namelijk één van de armere buurten uit de stad en veel gebouwen en huizen zijn slecht onderhouden. In 1998 had de toenmalige burgemeester Rita Barbera een plan om de grote straat Blasco ibañez door te trekken naar het strand. Deze zou dan door de wijk Cabanyal getrokken moeten worden. Dit leidde tot veel protest onder inwoners van Valencia en uiteindelijk is dit idee (tot zover) niet uitgevoerd. Rede hiervoor was het argument dat de oude vissershuisjes bij het cultureel erfgoed horen en daarom niet gesloopt mogen worden.

 

 

Tip is om eens door deze buurt te lopen wanneer je het Malvarossa strand bezoekt. Een strandbezoek kan je goed combineren met eten in de wijk Cabanyal. Om Spaanse etenstijd (2 uur s’ middags) kun je naar La Pascuala gaan. Dit restaurant staat bekend om zijn heerlijke bocadillos. Je kunt hier goedkoop eten (bocadillo rond de 6 euro), en deze bocadillos zijn compleet gevulde stokbrooden! Ben je dus geen grote eter kan je wellicht beter een bocadillo delen of een deel mee nemen (para llevar).


El Palmar

El Palmar is een dorpje buiten de stad Valencia en ligt in het natuurpark Albufera. El Palmar is een vissersdorpje en staat onder andere bekend om zijn Paella en andere typisch Spaanse rijstgerechten. Vroeger leefde de vissers daar in typisch Valenciaanse “Barracas” dit is een type gebouw met (meestal) een punt dak. Deze Barracas zijn nog steeds te bezichtigen in El Palmar en natuurpark Albufera. Het dorpje won bekendheid door een roman geschreven door Vicente Blasco Ibañez wat geïnspireerd was op het dorp, genaamd Cañas y barro.